Rendhagyó ajándékozás a NEXON-nál

forrás Prim Online, 2005. december 23. 14:55
A megszokott, de többnyire haszontalan és személytelen bor, naptár és képeslap helyett rendhagyó karácsonyi ajándékkal lepte meg idén mintegy 2400 ügyfelét a NEXON, a humáninformatikai piac egyik vezető szolgáltatója. A társadalmi felelősségvállalás területén is jelentős szerepet vállaló cég az ajándékokra szánt pénzt – összesen mintegy 1 millió forintot – ebben az évben inkább három társadalmi szervezet programjaira ajándékozza úgy, hogy az összeg elosztásához partnerei segítségét kéri.
A szokásos üveg bor, édesség, vagy a karácsony után szemetesben landoló képeslapok helyett a NEXON idén nem csak ad, hanem kér is az ünnepek alkalmából: mégpedig ügyfeleinek döntését arra vonatkozóan, hogyan ossza el azt az összeget három társadalmi szervezet között, amelyet egyébként ajándékokra fordított volna.

A cégek Magyarországon is egyre gyakrabban választják a karácsonyi adományozásnak azt a módját, hogy ajándék helyett elektronikus levélben értesítik ügyfeleiket, hogy az ajándékokra szánt összegből valamely nemes célt támogatnak. A Nexon kezdeményezése azért egyedülálló, mert a partnereit, ügyfeleit is bevonja a döntési folyamatba és közös gondolkodást kér az adományozottak érdekében. „Célunk - a segítő szándékon túl -, hogy hangsúlyosabbá tegyük a cégek társadalmi felelősségvállalását” – mondta Ocskay Szilárd ügyvezető igazgató.

A partnerek a cég honlapján oszthatják el az ajándékokra szánt 1 millió forintot. Az egyik lehetséges támogatott az Autizmus Alapítvány: ez a szervezet a Magyarországon élő mintegy 40 000 autista, azaz kommunikációs, kapcsolatteremtési problémával született emberen igyekszik segíteni, beilleszkedésüket támogatni programjaik és kutatásaik révén. A NEXON-tól kapott összeget az Alapítvány serdülő és felnőtt klubjának finanszírozására fordítja majd, amelynek során hetente egy alkalommal szabadidős programokat, terápiás üléseket és önellátási feladatokat kínálnak az autista fiatalok számára – sokuk számára ez az egyetlen lehetőség, hogy oldott, elfogadó és támogató közegben tölthesse szabadidejét.

A másik támogatott szervezet, a Salsa Vita Alapítvány azért dolgozik, hogy hozzájáruljon az értelmi sérült emberek esélyegyenlőségének megvalósulásához, és egy sokszínű, befogadó társadalom felépítéséhez. Meggyőződésük, hogy ha lehetőséget és megfelelő támogatást kapnak, ők is képesek munkájukkal értéket teremteni a társadalomban, mellyel önálló egzisztenciára tehetnek szert. A NEXON partnerei által elosztott összegből rájuk eső részt két, enyhe fokban sérült fiatal lány elhelyezkedését segítik: egyikük kisegítőként óvodában szeretne dolgozni, a másik pedig takarítóként helyezkedne el. Az Alapítvány nem csupán a munkahely megszerzésében segít, hanem az azt követő időszakban, a beilleszkedésben is támogatja őket.

A harmadik támogatott a hazai kultúra sokszínűségéhez nagyban hozzájáruló Budapesti Fesztiválzenekar, ezen belül is a Zenekar egy különleges programsorozata, a Kakaókoncertek. Ezeken a kora délutáni előadásokon Fischer Iván vezényletével, játékos formában ismerkedhetnek a gyerekek a komolyzenével, tanulhatnak a zeneművekről és a zeneszerzőkről, sőt felmehetnek a színpadra, és kipróbálhatják az egyes hangszereket is.
Kulcsszavak: szponzor +céginfo Nexon

MRT Mixer 4.0

A különleges funkciókkal ellátott DJ program 4 hangfájl egyidejű lejátszásának és a köztük lévő hangok átfedésének lehetőségével, különböző hangeffektusokkal, valamint az egyes hangfájlok effektusainak szerkesztésével kiváló választás mixelt dalok készítésére.

2024. május 5. 16:39

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

HR és munkavállalói oldalról is kihívás az anyák foglalkoztatása itthon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 13:01

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55