Bizakodik a Montana

A Montana 2005 első kilenc hónapjának gazdasági értékelése

forrás Prim Online, 2006. január 3. 12:19
„A kitűzött vállalati célok többsége tarthatónak tűnik, a Montana dinamikus fejlődési szakasz előtt áll”. Értékelte az idei év eddigi pénzügyi eredményeit Vadász Pál a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója.
A Montana gazdasági helyzete bizakodásra adhat okot, az idei év során minden eddigi negyedévben 600 millió forint feletti árbevételt sikerült elérnie a vállalkozásnak, a cég így várhatóan az idei évet két és fél milliárd forint feletti forgalommal zárja. Vadász Pál, a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója szerint meghatározó sikerterületként az ipari szolgáltatók piacát lehet kiemelni, ahol már novemberre sikerült elérni az éves kitűzött tervet, sőt az ágazat akár 50 millió forintos fedezettöbbletet is felmutathat az idei év végére.

Bár éles verseny van a versenytársakkal a hazai piacon, a technikai kiegészítő szolgáltatások (support) is dinamikusan növekvő ágazatot jelent a Montana számára, ezen a területen idén sikerült közel 100 %-os növekedést elérni. A folyamatosan és látványosan bővülő ügyfélkör további eredményeit számba véve megállapítható, hogy a support - üzemeltetési projektek száma mára már meghaladja az ötvenet, ami jelentős növekedést jelent a cég számára. A Montana termékportfoliója egyébiránt az idei évben 35 %-ban hardverkereskedelemből, nagyobb részben pedig az állandó bevételként jelentkező support szolgáltatási tevékenységből áll össze. A saját fejlesztésű termékek (mint például a MonDoc elektronikus dokumentumkezelő rendszer) sikeres bemutatói és jelentős marketing kampányai meghozták a várt piaci hatást: a Montana fejlesztői csapata 100%-os megközelítő kapacitás kihasználtságra kényszerül az év második felében.

Orosz Csaba a Montana gazdasági vezetője mindehhez hozzáfűzte: a legtöbb divízióban sikerült a dolgozói létszám megtartása mellett legalább 5 %-os költségcsökkentést elérni, ami már középtávon az üzemi hatékonyság szignifikáns javulását hozza magával. Ebből adódóan a Montana a 2006-os évet várhatóan a tavalyinál magasabb fedezetaránnyal kezdheti meg.

A közeli jövő lehetőségeiről szólva Vadász Pál elnök-vezérigazgató véleménye szerint a közeli választások miatt a kevésbé látványos kormányzati informatikai infrastruktúra-fejlesztések átmenetileg érezhetően háttérbe kerültek. A kormányzati szektor recessziója az ágazat többi informatikai vállalkozásához hasonlóan a Montana Rt-nél is éreztette hatását, ez utóbbi miatt a vállalat az idei évet várhatóan mérsékelt nyereséggel zárja. A kormányzati szektor rendeléseinek jelentős visszaesését a cég mégsem fogja forgalmi csökkenésként megélni, ez elsősorban a Montana sikeres Európai Uniós kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos projektjeinek köszönhető.

Kulcsszavak: +céginfo Montana

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Titkosítási tanácsok a Kingstontól

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 2. 19:27

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14