A MIBE információbróker-tanfolyamot indít

forrás Prim Online, 2006. január 17. 18:40
A Magyar Információbrókerek Egyesülete (MIBE) márciusban indítja 120 órás akkreditált információbróker-tanfolyamát. A könyvtári és üzleti szférából érkező előadók (pl. információs központ vezetője, gyógyszeripari szaktájékoztató, független információs tanácsadó, hírszerző, marketing-szakember) a szakma pr-jét és marketingjét, a szolgáltatás menedzselését, az információforrásokat és keresési módszereket mutatják be, illetve ezekben dolgoztatják meg a hallgatókat. A hallgatók így képesek lesznek a felmerülő információs igényeket azonosítani, szolgáltatást megtervezni, információt keresni illetve értékesíteni.
A könyvtáros mint információbróker- térítéses információszolgáltatás a könyvtárakban

A Magyar Információbrókerek Egyesülete www.mibe.info akkreditált továbbképzési programot indít közgyűjteményekben, információszolgáltató szervezeteknél, információs központokban dolgozó szakemberek részére.

Követelmények: alapfokú angol nyelvtudás, felhasználói szintű számítógépes ismeretek
Időtartam: 120 óra (12 hét, heti 10 óra, péntek délután és szombat délelőtt)
Helyszín: Budapest, SZÜV Rt., Frangepán u. 8-10.
Kezdés: 2006. március 3.
Jelentkezési határidő: 2006. február 3.
Jelentkezni lehet: tanfolyam@mibe.info, illetve telefonon: Kosztolányi Éva 458-7732
Részvételi díj: 150.000 Ft (ÁFA-mentes), melynek 30%-a személyi jövedelemadóból leírható.

Miért mondhatjuk, hogy információbrókerként is dolgozhatnak a könyvtárosok? Milyen szerepet tölthet be a piacgazdaságban az információbróker? Milyen eszközök állnak rendelkezésére az információk felkutatásához, hogyan, kinek és mennyiért adhatóak el az általa készített, személyre szabott információs termékek és szolgáltatások? Pr és marketing az információbróker szolgálatában? Ismeri Ön saját tudásának piaci helyzetét és értékét?

A tanfolyamon megismerheti multinacionális tartalomszolgáltató on-line rendszerek használatát és CD-ROM adatbázisokon keresztül az off-line adatkeresés gyakorlatát, keresési stratégiák professzionális szintű kidolgozását. Átfogó társadalmi, gazdasági, marketing és informatikai ismereteket kaphat annak érdekében, hogy képes legyen információs és könyvtári környezetben, elektronikus és hagyományos hordozókon rögzített információra alapozott, térítéses információszolgáltatást létrehozni, működtetni, ill. fejleszteni.

A képzés a könyvtáros kollégák gyakorlati tapasztalataihoz igazodik. Az előadásokat – korszerűen felszerelt számítógépes laborban – neves szakemberek tartják. A képzési helyszín az Árpád hídi metrómegállótól kb. 10 perces sétával megközelíthető.

A tanfolyam elvégzésének egyik feltétele egy 10 órás, csoportos záró projekt munkában való aktív részvétel, amelynek során a hallgatók két csoportra osztva, egymással versenyezve küzdenek meg egy megrendelőért. Az egyes modulok házi dolgozat megírásával fejeződnek be, a képzés elvégzéséről a NKÖM, az FMK és a FAT által elismert tanúsítványt állítanak ki.

Modulok és tantárgyfelelősök:

1.    Az információbróker helye a piacgazdaságban – Kóródy Judit (Infodok Kft.)
2.    Az internet mint az információbróker eszköze – Fazekas Andrea (Richter Gedeon Rt.)
3.    Elektronikus információkeresés a gyakorlatban – Dr. Kiszl Péter (ELTE)
4.    Pr és marketing az információbróker szolgálatában – Dr. Bárd András (ÁVF)
5.    A térítéses információszolgáltatások menedzselése – Mikulás Gábor (GM Consulting)
Kulcsszavak: karrier oktatás MIBE

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50