Még kisebb és gyorsabb Opera böngészők mobiltelefonokra

Milkovits Gábor, 2006. január 19. 07:49
Az Opera és a Bytemobile bejelentették, hogy közösen olyan mobiltelefonos böngészőprogramok fejlesztésén dolgoznak, amelyek nagyságrendekkel kevesebb helyet és hálózati adatforgalmat igényelnek, mint a mostaniak.
A bejelentéssel egy időben forgalomba hozták az Opera mobilszoftver Bytemobile "Optimization Services Node (OSN) Monaco Edition" megoldással kombinált verzióját, amely az első közös termék a piacon. A cégek állítása szerint az alkalmazás mintegy háromszor akkora teljesítményt nyújt a 3G hálózatokon, mint a többi mostanság használatos mobilböngésző. A két vállalat emiatt optimista a szolgáltatók érdekeltségét illetően is, mivel a kicsi és gyors böngésző komoly sávszélességet, ezáltal pedig fontos költséget takaríthat meg a számukra. A felhasználók ezzel párhuzamosan az eddiginél gyorsabb és hasznosabb böngészési élményt kaphatnak a szoftvertől.

Világszerte mintegy 60 mobilszolgáltató használja a Bytemobile OSN csomópont alkalmazását, az Opera böngésző pedig gyakorlatilag minden Java-képes mobilon fut, így a cégek bizakodóak a hálózat-, rendszer- és készülék-kompatibilitási kérdéseket illetően is. Felmérések szerint mintegy 25 millió mobiltulajdonos használ Opera szoftvert készülékén.
Kulcsszavak: mobiltelefon Opera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38