Új többségi tulajdonos a TDC-nél

MTI Sajtóadatbank, 2006. január 23. 10:02
A Nordic Telephone Company (NTC) tulajdonába került a magyarországi PanTel és Hungarotel dán tulajdonosa, a TDC távközlési szolgáltató részvényeinek 88,2 százaléka 12 milliárd dollárért - közölték pénteken a cégnél. A TDC bejelentette azt is, hogy Dániában 5 százalékos létszámleépítést hajtanak végre.
Az NTC tulajdonosai magánbefektetési társaságok: az Apax Partners, a Permira, a Blackstone Group, a Providence Equity Partners és a Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Az NTC jelezte: nem változtat a TDC eddigi stratégiáján, a cég integrált szolgáltató, mobil- és vezetékes telefon, kábel- és szélessávú internetes szolgáltatásokat nyújt.

A több európai országban is működő, távközlési szolgáltatásokat nyújtó, 6 milliárd euró forgalmú dán TDC 67 százalékban tulajdonosa a New York-i tőzsdén bejegyzett Hungarian Telephone and Cable Corporationnak (HTCC). A fennmaradó 37 százalék kisbefektetők kezében van.

A HTCC 100 százalékos tulajdonosa a Magyarország több térségében lakossági távközlési szolgáltatásokat nyújtó Hungarotelnek, az üzleti távközlési szolgáltatásokkal foglalkozó PanTelnek, illetve a PanTel TechnoComnak. A cégcsoport mintegy 40 milliárd forint forgalmat bonyolít le egy évben.
Kulcsszavak: HTCC NTC TDC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50