A Lenovo már a pekingi olimpiára készül

forrás Prim Online, 2006. március 5. 10:29
A XX. téli olimpiai játékok számítástechnikai infrastruktúrát szállító szponzora, a Lenovo személyi számítógépes megoldásai hibátlanul teljesítettek az összes versenyen és egyéb eseményen a játékok ideje alatt.
A Lenovo által szállított PC-megoldások több mint 6000 darab személyi számítógép felszerelését jelentették Torinóban és a környéken levő versenyek helyszínein. A 60 jelen lévő Lenovo mérnök támogatása mellett a rendszer 16 napig, azaz több mint 360 órán át működött késés és egyéb fennakadás nélkül az olimpia ideje alatt. A többi technológiai szponzorral együttműködve a Lenovo számítástechnikai eszközei valós időben szolgáltatták az adatokat és az eredményeket több mint 200 versenyszámról és eseményről a média és az olimpiai játékok nézői számára szerte az egész világon. Ezen események közül hatvankettőn - a nyitó- és záróünnepség, valamint hatvan hegyi verseny - kültéren, nulla fok alatt működtek megbízhatóan a Lenovo termékei.

A fentieken túl a Lenovo PC-megoldásainak köszönhetően Torinóban:

- A Lenovo a három olimpiai faluban összesen hat, sportolóknak épült internetterme lehetővé tette, hogy a sportolók, edzőik és a személyzet a játékok ideje alatt is tarthassa a kapcsolatot családjával, barátaival. A téli olimpia ideje alatt közel 1800 sportoló látogatta naponta ezeket a létesítményeket, elsősorban e-mailezés és internetezés céljából.

- A csarnokok emellett otthont adtak különféle, a sportolóknak szervezett kulturális és közösségi eseményeknek is, például egy kínai lampionfesztiválnak, Valentin-napi összejövetelnek vagy olasz karneválnak. A Lenovo a “Right to Play" szervezettel együttműködésben, amely olimpikonok, paralimpikonok és más profi sportolók részvételével tevékenykedik a világ elmaradottabb régióiban élő gyermekekért, egy jótékonysági rendezvényt is szervezett.

- Néhány, a torinói téli olimpiával kapcsolatos egyéb szervezet, mint például az NBC, a VISA, a Bank of America és az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága is a Lenovo számítógépes felszereléseit használta a játékok alatt. Ezeken kívül a Lenovo infrastruktúrájának segítségével látták vendégül a sportolók családját és barátait a különlegesen kialakított internettermekben, ezzel bonyolították le a több mint 415 órás tévéközvetítést az öt különböző tévétársaság részére, ezzel oldották meg a versenyeket érintő információk tárolását és az azokhoz való hozzáférés biztosítását napról napra, valamint ez támogatta az olimpiai játékokkal kapcsolatos videojáték-verseny döntőjét is.

- Közel 400 partner érkezett a világ számos országából azért, hogy a színfalak mögé pillantva láthassa a Lenovo technológiáját működés közben.

- Az új globális reklámkampány, amelyet azért indítottak, hogy kiegészítse a torinói játékokkal kapcsolatos Lenovo-tevékenységeket, több mint 1 milliárd emberhez jutott el világszerte csak az NBC tévécsatornán keresztül. Az új "ThinkPad Unleashed" kampányt, amely az NBC-n a nyitóünnepség alatt ment, több mint 27 millióan látták szerte a világon.

A Lenovo a 2006 március 10-19. között Torinóban megrendezendő Paralimpiai Játékokat is támogatja, technológiával és szakértőkkel egyaránt. Az IT-infrastruktúra mellett a Lenovo négy internetcsarnokot is üzemeltetni fog a torinói és sestriere-i helyszíneken.

A Lenovo már megkezdte a közös munkát a pekingi szervezőbizottsággal, hogy a 2008-as pekingi játékokhoz szükséges infrastrukturális igényeket felmérjék, valamint asztali és hordozható számítógépekkel támogatta a szervezőbizottság tagjait, ezzel is segítve napi munkájukat.
Kulcsszavak: olimpia Lenovo

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50