Siemens megoldások özöne a CeBIT-en

Kovács Attila, 2006. március 9. 13:07
A Siemens Communications ágazata olyan innovatív megoldásokat mutat be, melyek az ügyfelek számára új üzleti lehetőségeket nyitnak és hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat: a hálózat-üzemeltetők közvetlenül az ügyfél készülékére szállíthatják az izgalmas szórakozást és hasznos alkalmazásokat; a vállalati ügyfelek pedig az ágazat-specifikus megoldások révén költséget takaríthatnak meg.
Néhány, a kiállításon bemutatott új megoldások közül, csak felsorolással, címszavakban.

IP kommunikációs megoldások bármilyen ágazat számára;
HiPath BizIP: Peer-to-Peer technológia vállalati környezetre (gyors IP hozzáférés);
SIP-Softswitch közepes vállalatoknak (a HiPath 8000 SIP Softswitch 2.0-s verziója);
HiPath Business Service Suite: letölthető alkalmazások kis- és közepes vállalatok számára;
Dinamikus roaming úgynevezett dual mode technológiával;
Valós idejű (real-time) kommunikáció vészhelyzetben: HiPath Command Control Center; megoldások hálózat-üzemeltetőknek: modern telekommunikáció a lakószobában.;
HDTV megoldások a Home Entertainment-hez;
Voice and Video over IP: videotelefonálás HE-rendszerek és SIP-végkészülékek között;
Szélessávú infrastruktúra és konvergencia;
SURPASS hiT 7300: vadonatúj DWDM platform optikai hálózatokhoz;
Gép-gép kommunikáció EDGE-szabvány alapján; COSE (kommunikációs szolgáltatások TV-n).

A Siemens kommunikációs készülékekkel foglalkozó részlege átfogó választékot mutat be az új Gigaset zsinórnélküli készülékekből, mind a vezetékes hálózatokon, mind az interneten való telefonáláshoz, továbbá innovatív internet-elérési készülékeket és settop-boxokat a digitális otthoni szórakozás számára. Továbbá a házi (home) hálózatok és vezérlés számára kifejlesztett megoldások is láthatók.

A Siemens IT-szolgáltató ágazata három területre koncentrálva, a bankok és biztosítók, a közszolgálatok és a gyártóipar számára mutatja be legmodernebb megoldásait. Alkalmazásukkal a vállalatok optimálhatják folyamataikat, hatékony ügyfél-támogatást nyújthatnak, a közszolgálat pedig magasabb szinten szolgálhatja ki az állampolgárokat. Az SBS ágazat ezek mellett ismerteti az RFID területen történt legújabb fejlesztéseket; bemutatja, hogy a PKI (Public Key Infrastructure) hogyan növeli az adatbiztonságot, és demonstrálja a mobiltelefonos repülőtéri beléptető (check-in)  rendszer működését.

Megoldások a pénzügyi területre: „Pay as you drive (PAYD)" szatellites-mobiltelefonos, úthasználat-alapú tarifarendszer gépjármű-biztosítóknak, telefon- és callcenter-alapú sokcsatornás bankolási technológia, Six Sigma menedzsment rendszer a folyamatok optimálására.

Megoldások a közszolgálat számára: a "Customer Information Center" közhivatalok és ügyfeleik együttműködésére, „e-Government Labor” fejlesztő és tesztrendszer, Command Control Center megoldás készenléti szolgálatok bevetés-irányításához,  RFID-alapú páciens azonosító rendszerek, "Managed Learning" platform iskolák és közös adatközpontjuk hálózatában.

Megoldások az autó- és gyártóipar számára: integrált gyártásvégrehajtó rendszerek (MES) és vállalati erőforrás-tervezés (ERP) segítik a vállalatokat a jobb döntésekben, és nyújtanak aktuális termelési adatokat. Bemutatják, hogyan lehet rádiótechnikával támogatott termelési folyamatokat SAP-alkalmazásokba integrálni.

Az idei németországi labdarúgó világbajnokság idején vizsgázik a mobiltelefonos tévékészülék, a megoldás tömeges alkalmazása pedig a 2008-as olimpia idejére várható. A megoldást a CeBIT idején is kipróbálhatják a látogatók, a Siemens standján. Egy demo programmal bizonyítják, hogy az okostelefon nemcsak minitévéként működik, hanem a visszirányú csatorna felhasználásával interaktív, közvetlen részvételt tesz lehetővé az adásban. A mobil-tévézés adástechnikáját illetően a Siemens - a mobiltechnika más képviselőivel együtt - a DVB-H  technológiát támogatja.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50