Népszerű az Országos Nokia Programozási Verseny

Kovács Attila, 2006. március 14. 14:39
50 pályamunka érkezett a Nokia Hungary Kft. országos szinten meghirdetett programozási pályázatára, melyek többsége Nokia mobiltelefonokon futtatható alkalmazás kifejlesztését tűzte ki célul.
A kijelölt műszaki felsőoktatatási intézményekből (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, győri Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a Veszprémi Egyetem) összesen több mint 100 nappali tagozatos hallgató jelentkezett a versenyre.

Az elbírálás kétszintű, első szinten minden felsőoktatási intézmény helyben értékeli az első három legjobb pályázatot, melyre külön díjazás vonatkozik, míg második, országos szinten az összes pályamunka közül a Nokia választja ki a számára leginnovatívabb, legkreatívabb, legötletesebbnek ítélt műveket, melyek ugyancsak külön díjazásban részesülnek. A győztes csapat fődíja egy egyhetes külföldi út. A Nokia Hungary ma arról is tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a nagyszámú jelentkezőre való tekintettel a helyi értékelések várhatóan május közepére, míg az országos eredmények június közepére születnek meg.
Kulcsszavak: verseny Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50