BenQ: lesz iPod telefon még az idén

Milkovits Gábor, 2006. március 23. 20:47
Az ausztrál Smarthouse.com a tajvani BenQ mobilcég részéről kapott nem hivatalos információk alapján azt írja, hogy az Apple több tajvani gyártót is megkeresett már a leendő iPod telefon gyártása ügyében.
Az internetes hírújság szerint az iPod zenelejátszókba oltott iPhone mobilok néhány hónapon belül megjelenhetnek, legalábbis a meg nem nevezett vezető beosztású BenQ alkalmazott szerint, aki azt is hangsúlyozta, hogy a konkurencia miatt ők maguk nem, csupán egyes beszállítóik jöhetnek szóba közvetlen gyártóként. Állítólag az Apple már hónapok óta tárgyal a tajvani cégekkel, így a hírforrás szerint az idei negyedik negyedéves premier nem lehetetlen. Konkrét cégekről nem beszélt az illető, de bennfentesek az iPod-okhoz már amúgy is alkatrészeket szállító gyártókra gyanakszanak.

Szakértők szerint az, ha az Apple egy iPod zenelejátszó/mobiltelefon hibrid készüléket hoz forgalomba, érzékenyen érintheti a mobilgyártókat, különösen a Motorolát, akinek már van az Apple iTunes zeneletöltő oldallal kompatibilis készüléke, ez azonban többek között jóval kevesebb memóriával rendelkezik, mint akár a legkisebb iPod-ok. A mellékelt képek egyébként nem valódiak, hanem az iTech oldaláról való ötletek arról, hogy hogyan nézhet majd ki az iPhone.
Kulcsszavak: Apple mobiltelefon iPod

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14