Synergon: teljes körű vállalatirányítási rendszer a győri Glovita Kesztyű Rt-nek

forrás Prim Online, 2006. április 5. 13:44
A Synergon Informatika Rt. helyezte üzembe a mySAP All-in-One vállalatirányítási rendszert a győri Glovita Kesztyű Rt-nél. A rendszer testreszabásán kívül a kiépítéshez szükséges hardverek szállítását, a szükséges rendszerintegrációs munkákat is a Synergon végezte. A megbízás összege ötvenkétmillió forint.
A 2004 júniusában kiírt közbeszerzési pályázat nyerteseként a Synergon Informatika Rt. és alvállalkozója a NEXON vezették be az mySAP All-in-One vállalatirányítási rendszert a győri Glovita Kesztyű Rt-nél. A rendszer teljes bevezetésén túl a Synergon szállította a szükséges hardvereket és végezte a teljes rendszerintegrációs munkát. A megkötött szerződés tanácsadásra, projektvezetésre, oktatásra és támogatásra is kiterjed. A NEXON a Synergon alvállalkozójaként saját fejlesztésű Bér, valamint Time (beléptető) moduljait szállította, amelyekhez a szükséges interfészeket a Synergon fejlesztette.

A közbeszerzési pályázat eredményhirdetését követően a Glovita Rt. a Synergon támogatásával GVOP 4.1.1-es pályázaton keresztül európai uniós támogatást igényelt és kapott a projekthez. Ennek odaítélésére 2005 nyarán került sor, így a bevezetés az utolsó negyedévben indulhatott.

A beruházást az indokolta, hogy azt megelőzően a Glovita egy hálózatba kötött személyi számítógépekre épülő, könyvelői, pénzügyi és termelésirányítási modulokból álló rendszert használt, amelynek elemei egymástól elkülönülten működtek a vállalatnál. A termelésirányítási rendszer ráadásul egyedi fejlesztésű volt, és mind körülményesebbé és költségesebbé vált technológiai frissítése, funkcionalitásának bővítése. A mySAP All-in-One rendszer biztosítja a termelésirányítás valamennyi elemének integrálhatóságát, az adatok konzisztenciáját és az üzleti folyamatok átláthatóságát a cég működésének egészére nézve.

A beruházás során a Synergon négy szervert, harminc munkaállomást és aktív hálózati eszközöket szállított és helyezett üzembe a Glovita Rt-nél, ahol a mySAP All-in-One pénzügy, számvitel, kontrolling, logisztika, termelésirányítás és emberierőforrás-gazdálkodás moduljai kerültek bevezetésre. A projekt 2006 márciusában az adatok feltöltésével lépett záró szakaszába.

A projekt során több egyedi fejlesztésre is szükség volt, figyelembe véve a textilipar sajátosságait. A Synergon szakembereinek alkalmassá kellett tenniük a teljes rendszert különböző méretek, színek, ezek kombinációinak megkülönböztetésére, valamint a vevői és sorozatgyártás közötti különbségek kezelésére. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50