WLAN az osztrák autópályákon

Genda Csongor Zoltán, 2006. április 17. 19:14
Az osztrák Asfinag autópálya-kezelő részvénytársaság azt fontolgatja, hogy kábel nélküli internethálózattal fedné le az ország autópályáit.
Ennek megvalósítása érdekében először csupán egy nyolc kilométeres útszakaszon, Klagenfurt közelében tesztelnék a megoldást. Az Asfinag több kábel nélküli hálózat kiépítésére szakosodott cégnek is megadja a lehetőséget, hogy részt vegyenek a nagyszabású projektben, melynek kezdetét a pár km-es tesztszakasz kiépítése jelentené. A későbbiekben aztán az egész országra kiterjesztenék a szolgáltatást, azaz Ausztria mintegy 2000 km-es autópálya-szakaszán bárhol csatlakozni lehetne az internetre a megfelelő készülékekről.

A tervek szerint a majdani felhasználók olyan hasznos információkhoz juthatnak majd hozzá a WLAN-hálózatról, mint a forgalom helyzete, időjárási viszonyok, útlezárások, balesetek stb. A rendszer tesztelését még az idei esztendő második negyedévében megkezdik, melynek során figyelembe veszik majd a különböző időjárási viszonyokat, valamint megfigyelnék, hogy egy 130 km/órával száguldó autó fedélzetéről zökkenőmentesen megvalósítható lenne-e a folyamatos internetezés. Az Asfinag képviselői elmondták, hogy sikeres eredmények esetén megkezdik a teljes autópálya-szakasz lefedését, amely munkálatok előreláthatólag több évet vesznek majd igénybe.
Kulcsszavak: WLAN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14