Opera Mini 2.0 megújult mobilböngésző

Milkovits Gábor, 2006. május 6. 19:16
Az Opera kiadta mobiltelefonokhoz kifejlesztett Opera Mini szoftverének legújabb, 2.0 verzióját, amely elsősorban a letöltéseket könnyíti meg a Java-képes készülékekre.
Az Opera Mini már első, 1.0 verziójával is valódi áttörést jelentett a mobilböngészők piacán, mivel az okostelefonok mellett gyakorlatilag bármilyen Java alkalmazásokkal ellátott mobiltelefonon működik. Az Opera Mini 2.0 fő újítása az, hogy a letöltésekhez nem szükséges kilépni a programból és egy jelszót sms-ben külön elküldeni, hanem elég egy adott linket kijelölni, és a többit a szoftver automatikusan elvégzi. A letöltött tartalmakért a szolgáltató által megszabott módon, többnyire a normál mobilszámla részeként kell fizetni. Az 1.0 verzióval ellentétben a letöltések nemcsak csengőhangok és szöveges tartalmak, hanem mp3 fájlok és képek is lehetnek. Szintén új, mobilokon kimondottan praktikus megoldás az a weboldalak rövid elérését lehetővé tevő funkció, amellyel a kedvencekhez kétbetűs elérési kódok rendelhetők, elkerülve a hosszú címek beírását vagy a listán történő navigálást. Az Opera Mini 2.0-val már nemcsak a Google keresőt használhatjuk, hanem tetszőlegesen kiválasztható az elsődleges keresőprogram.

A teljes weboldalak mobiltelefonos megjelenítését támogató Opera Mini-nek jelenleg mintegy 2,5 millió felhasználója van. A hasznos mobil böngésző 2.0 változata ingyenesen letölthető bármely Java-képes készülékre a http://www.opera.com/products/mobile/operamini/ oldalról.
Kulcsszavak: mobiltelefon Opera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38