Újabb integrált rendszerfelügyeleti megoldások a Symantectől

forrás Prim Online, 2006. május 15. 12:37
A Symantec olyan integrált megoldást jelentett be, amely a vállalatok számára lehetővé teszi az egységesítést azonos szoftver állományon, heterogén alkalmazásokon, adatbázisokon, szerver és tárolási felületeken keresztül.
A Symantec Data Center Foundation magába foglalja a Veritas NetBackup, Veritas Storage Foundation, a Veritas Server Foundation és a Veritas i3 alkalmazásokat, és egy közös, egységes felületet használ a termékcsaládban. A nagyvállalatok a Symantec Data Center Foundation használatával több tucatnyi eszközt kiválthatnak, így lehetővé válik a kritikus adatok és alkalmazások védelme és elérhetősége, a tárolási és szerver hardver eszközök megfelelőbb használata, valamint az összetett adatbázis környezet átláthatósága és kezelhetősége.

„Az adatközpontok jelentik manapság a töréspontot. Összetettségük már kezelhetetlen, ami megnöveli a kiadásokat, és veszélyezteti a szolgáltatási szinteket” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „A Symantec Data Center Foundation az egyetlen olyan infrastrukturális megoldás, amely a felhasználóknak egyszerre teszi lehetővé az egységesítést egyetlen hálózati szoftver felületen az adatközpont teljes egészén, miközben hasznosítják a termék által biztosított szolgáltatásokat, amelyek mindegyike piacvezető a kategóriájában, és amelyek az értékes hardver- és munkaerő forrást optimális módon hasznosítják.”

A piacvezető Veritas NetBackup termékcsalád az adatközpontból biztosítja az adatok védelmét a távfelügyeleti rendszerek számára, és olyan kezelési eszközöket foglal magába, amelyek segítségével maximalizálni lehet a rendszergazda hatékonyságát. A NetBackup 6.0 tartalmazza a NetBackup Operations Manager-t, amelynek segítségével a rendszergazdák hatékonyan tudnak kezelni több száz vagy akár több ezer mentési folyamatot és backup előírást egy központi böngésző alapú konzolon keresztül. A Veritas CommandCentral Service, amely most már a NetBackup termékcsalád tagja, üzleti szintű jelentéseket készít, és az IT menedzsereket az általuk megkívánt módon részletes jelentésekkel látja el, így biztosítva a megfelelő működés átláthatóságát. A Symantec nemrégiben mutatta be NetBackup PureDisk termékét, amely a távfelügyeleti rendszerek védelmét látja el adatrögzítő meghajtók, adatrögzítő média illetve helyszínen dolgozó képzett IT szakemberek alkalmazása nélkül.

A Veritas Storage Foundation termékcsalád tagja a Veritas Storage Foundation 5.0, amely az új generációja az iparágban vezető Veritas tárolási kezelési termékcsaládjának. A termék magába foglalja a Veritas Volume Manager, Veritas File System és a Veritas CommandCentral Storage alkalmazásokat. A Veritas Storage Foundation 5.0 átalakítja a tárolási infrastruktúra kezelését, azáltal, hogy végponttól végpontig terjedő átláthatóságot biztosít több platformú szerver és tárolási környezetben, valamint új szinteken biztosít ellenőrzést a kiszolgáló és tároló hálózatok menedzselése felett, illetve növeli az adatátvitel mobilitását a szerverek és a tárhelyek között valamint a fontos alkalmazások elérhetőségét.
A Storage Foundation 5.0 az operációs rendszerekkel párhuzamosan kiadják, a termék lehetővé teszi az IT-szervezetek számára, hogy az adatközpontjukban egységesítsék a tárolási megoldásokat.

Server Foundation

A Symantec egyúttal megjelentette a Veritas Server Foundation-t, a Veritas Configuration Manager és a Veritas Provisioning Manager termékcsalád új tagját, amely a Veritas Cluster Server új szolgáltatásaival egészült ki. A Veritas Server Foundation a vállalati felhasználók számára lehetővé teszi, hogy részletesen feltárják, mik futnak az adatközpontok szerverein, aktívan menedzseljék és felügyeljék a szervereket, és biztosítsák ezeken a szervereken a fontos alkalmazások elérhetőségét.

IT Compliance Solution

A Symantec szintén bemutatta a szabályos IT Compliance megoldását, amely olyan biztonsági és hozzáférési termékeket és szolgáltatásokat foglal magába, amelyek a felhasználók számára lehetővé teszik a szabályoknak megfelelő működés költségeinek csökkentését. Az ellenőrzési környezet számára folytonosan biztosítja a szükséges eszközöket a felülvizsgálathoz és az ellenőrzéshez, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók hatékonyan irányítsák a megfelelő működéshez szükséges tevékenységeket. Az IT szabályoknak való megfelelés állandó folyamat, nem egyszeri esemény, így automatizálást igényel a költségek és az eredménytelenség csökkentésére.
A Securitycompliance.com felmérései szerint a legnyomasztóbb rendelkezések azok, amelyek a titoktartásra és az adatok védelmére vonatkoznak, és a szervezetek mintegy 60 százalékát érintik, a kisvállalatoktól kezdve a globális nagyvállalatokig.

A Symantec portfoliója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csökkentsék a szabályoknak megfelelő működés költségeit annak bizonyos részeinek automatizálásával, beleértve az előírások kezelését, az IT ellenőrzés felmérését, az IT ellenőrzési pontokon kívül eső adatok összegyűjtését, az előírások betartatását és a dokumentáció megőrzését. A Symantec automatizálja a különálló IT ellenőrzési pontok adatainak összegyűjtését, beleértve a biztonsági és elérési termékeket, biztosítva, hogy a felhasználó szervezeten belül összesített képet kapjanak a szabályoknak megfelelő működéséről. A Symantec lecsökkenti annak szükségességét, hogy a felhasználók elmenjenek a különböző adatállományok tulajdonosaihoz és kezelőihez. Az információ begyűjtése következetes, fenntartható módon történik, ezáltal csökkentve a jelentések pontatlanságát.

A fenntartható megfelelő működés időfelhasználásnak és a költségeinek további csökkentésére a Symantec központosítja az információt a megfelelő informatikai működéshez szükséges erőfeszítések során, ezáltal tökéletesíti a döntéshozatal folyamatát és garantálja a folyamatos megfelelő működést. A Symantec az egyetlen vállalat, amely automatizálja a szabályoknak megfelelő működést a különböző adatforrások integrálásával, valamint jelentések készítésével, amelyek mérik és bemutatják a szabályoknak megfelelő működést az összetett előírások, szabványok és irányelvek közepette, mint a Sarbanes Oxley, a HIPAA és a PCI.

A Symantec IT Compliance megoldás használható termékeket és szolgáltatásokat biztosít, amelyek segítenek a felhasználóknak, hogy meghatározzák, ellenőrizzék és irányítsák a megfelelő informatikai működést. A törekvéseket az üzleti követelmények, az ellenőrzési célok és a becsült kockázatok megértésével határozzák meg. Az üzleti célkitűzésekkel összehangolt szabályozásokat automatikusan elhelyezik az összetett szabályozások, keretrendszerek és szabványok között, majd elküldik a felhasználók számára jóváhagyásra.

A Symantec IT Compliance megoldása lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy jelentéseket írjanak és tegyenek közzé, hogy hatékonyan szemléltessék az előírások betartását. Továbbá a felhasználókat javaslatokkal látják el, hogy miként fejlesszék az ellenőrzési környezetet. A Symantec a felhasználóknak segítséget nyújt kockázat alapú prioritás felállításában és a hatékony helyreállításban a világ legnagyobb biztonsági hírszerzési hálózatán keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50