Robbanó Motorola mobilok

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 16. 19:40
Az elmúlt két hónapban Brazíliában öt olyan esetet regisztráltak, amikor felrobbantak a mobiltelefonok akkumulátorai, és komolyabb sérüléseket okoztak. A jelentések szerint minden esetben a Motorola készülékek áramforrásai hevültek túl, és robbantak fel.
Ezt követően a brazil telekommunikációs hatóság a tegnapi napon vizsgálatot rendelt el az ügyben, hogy megállapítsa, felelős-e az amerikai gyártó a történtekért. A legsúlyosabb égési sérüléseket egy 34 éves nő szenvedte el, aki autóvezetés közben a szoknyájára helyezte a mobilt, amely túlhevült és felrobbant. A Motorola visszautasította a brazil telekommunikációs hatóság vádjait, mondván, hogy a felhasználók minden esetben olyan olcsó energiaegységekkel pótolták az eredeti akkumulátorokat, amelyek nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak, és ezek okolhatóak a sajnálatos balesetekért.

Samantha Simon, az amerikai mobilgyártó szóvivője elmondta, hogy látván a sorozatos akkumulátor-robbanásokat, kampányt indított vállalatuk, amelynek keretein belül arra ösztönzik a mobiltulajdonosokat, hogy csakis eredeti tartozékokat vásároljanak készülékeikhez. 2003-ban a finn Nokia is hasonló vádakkal kellett szembenézzen, mert több tucat tőlük származó telefon is felrobbant, azonban a vezető mobilgyártó is az olcsó, no name akkumulátorokkal magyarázta a történteket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50