Mától lehet regisztráltatni a .mobi mobilos domaineket

Milkovits Gábor, 2006. május 22. 22:35
A vállalatok és közfeladatot ellátó szervezetek mától regisztráltathatják speciálisan mobilkészülékekhez kifejlesztett oldalaikhoz a .mobi kiterjesztésű domaineket.
A bejegyzéseket az ICANN, illetve a .mobi-ért felelős mTLD által arra feljogosított regisztrációs irodák végzik, a két szervezet tervei szerint 15 euró körüli összegért. A kiterjesztés használatának feltétele, hogy az adott oldal képes legyen a mobilokhoz ideális, kis sávszélességen működni, illetve támogassa az ilyen készülékekre szabott megjelenítést. Most egyébként még csak az előzetes igénybejelentéseket fogadják, az exkluzív céges címbejegyzések június 12. és augusztus 22. között zajlanak majd. Ezután már a magánszemélyek is, vagyis gyakorlatilag mindenki pályázhat a .mobi domainekre.

A .mobi mobilkészülékekre szabott domainek ötlete olyan jelentős cégektől származik, mint a a Nokia, a Samsung, a Nemzetközi GSM Szövetség, a T-Mobile, a Microsoft, a Vodafone, vagy a Telefonica. A fent említett vállalatok annak érdekében hozták létre a bejegyzéseket koordináló mTLD társaságot, hogy a mobiltelefonos felhasználók a kényelmesebb és praktikusabb szolgáltatások segítségével a jelenleginél jóval nagyobb mértékben vegyék igénybe készülékeik internetes funkcióit. A domaineket nemzetközi szinten kezelő ICANN tavaly nyáron hagyta jóvá a kezdeményezést.
Kulcsszavak: domain mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14