A Samsung saját telefonjait tiltotta be főhadiszállásán

Kiss Ádám Zoltán, 2006. május 27. 13:27
A vállalat nemrégiben jelentette meg SCH-B570-es csúcsmodelljét, melyre igen büszke a cég, ám használatát megtiltotta saját központjában.
Az SCH-B570 igazi multimédiás telefon, és mint ilyen, nem kevesebb, mint 8 GB beépített tárolókapacitással rendelkezik. A készülék a drágább médialejátszókhoz hasonlatosan minimerevlemezt hordoz magában az adatok rögzítésére. Éppen ez a tulajdonság, mely kiemeli a hasonló készülékek közül, okozta betiltását a Samsung főhadiszállásán.

Ki-Tae Lee, a Samsung Electronics vezérigazgatója szerint a "8 GB tárolókapicás több mint elégséges ahhoz, hogy bizalmas adatot lopjon valaki vállalatunktól". Nem véletlen, hogy Ki-Tae említést tett az adatlopás lehetőségéről a szélessávú vezeték nélküli adatátvitel témakörében rendezett szöuli Wireless Broadband Forumon. A Samsung az elmúlt hónapokban többször kerül nehéz helyzetbe, mivel belső források szivárogtattak ki értékes fejlesztési információkat.

Nem véletlen, hogy az ipari lopás elharapódzott ebben az igen gyors ütemet diktáló iparágban, hiszen dollármilliókat spórolhat meg, és egy csapásra vetélytársai elé kerülhet a telített piacon az a szereplő, aki sikeresen szerzi meg riválisai terveit. Ennek megfelelően a cég központjában az SCH-B570 nem használható a vállalat központjában, de a kutatási és fejlesztési részlegekre nem engedélyezi semmilyen kamerás mobil bevitelét.
Kulcsszavak: mobiltelefon Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50