Rekord forgalmi eredmény a Montana-ban

forrás Prim Online, 2006. május 29. 10:16
2006 első negyedévében a Montana Zrt. a korábbi azonos időszakhoz képest közel egyharmadával – 32,6%-kal – növelte forgalmát. Konszolidált árbevétele így 1.017 milliárd forintot ért el. Ez 250 millió forintos növekedést jelent 2005 első negyedévéhez képest.
Minek köszönhető ez a kiemelkedő, 2000 óta legjelentősebb eredmény?

A tevékenységi körök vizsgálata azt mutatja, hogy az előrelépés a szolgáltatások terén a leglátványosabb. Az időarányos növekedés ebben a szegmensben meghaladta az 50%-ot.

Kiemelkedő az önálló szoftverfejlesztés sikere. Az ágazat zászlóshajója, a Microsoft alapú iratkezelők piacvezetőjévé avanzsált MonDoc System, egyre gyorsuló növekedést produkál. 2005-ben az éves növekedési ráta 15%-os volt. Az idei tényadatok és az előrejelzések együttesen azt mutatják, hogy a MonDoc Sytem értékesítéséből származó bevételek a tavalyinak 2,8-szorását érik el 2006 év végéig. A felhasználók elégedettségét, pozitív értékítéletét igazolja, hogy a várható éves bevétel az elmúlt évi 250 millió körüliről ez évben közel 700 millió forintra nő. Jelenleg párhuzamosan kilenc MonDoc System alkalmazás jellegű projekt építésén dolgoznak a Montana Zrt. munkatársai.

A különleges minőségellenőrző rendszerben működő eszköz- és hálózati támogatást nyújtó Montana Quality Support szolgáltatás is komoly népszerűség-növekedésnek örvend. A bevétel e területen 28%-kal emelkedett.

A stratégiai irányokban elért eredmények okozta szinergikus hatások következtében 34%-kal nőtt a hardver és szoftvereszközök értékesítésének volumene is, amely közvetett módon természetesen jótékony hatást fejt ki a szolgáltatási terület fejlődésére.

Mindez arra enged következtetni, hogy az ezredforduló táján indult és az elmúlt öt évben hűen követett stratégia meghozza, sőt felülmúlja a várt eredményeket. A Montana Zrt. ezekben az években megerősítette rendszerintegrációs tevékenységét. A rendszertámogató szolgáltatás területén különleges minőséget garantáló Montana Quality Support rendszert hozott létre. Mindkét ágazat szakmai eredményességét Montana Quality mérnökök garantálják. Különös fontosságot nyert és komoly sikert hozott a cég önálló szoftverfejlesztő tevékenysége. A MonDoc System sikere mellett a társaság új fejlesztési trendek mellett is elkötelezte magát. A szövegbányászat területén az Infovadász szoftver építése folyik, melyre a cég által vezetett konzorcium tavaly 400 millió forintot meghaladó K+F támogatást kapott. A Montana Zrt. az elmúlt évben nyolcszorosára, 400 millió forintra emelte alaptőkéjét, ezzel is elkötelezve magát az informatikai alkalmazások terén gyökeresen új lehetőségeket teremtő fejlesztés mellett.

Egyharmadot megközelítő növekedés látható a Montana Zrt. Noreg leányvállalatával együtt megvalósított adatbiztonsági projektekben is. A BSIS leányvállalat által nyújtott SAP ügyviteli rendszer bevezetési és tanácsadási munkák szintén hasonló növekedést mutatnak.

A várakozáson felüli teljesítmény nem korlátozódik az első negyedévre. A rövid távú kilátásokat felvázoló előrejelzések a növekedési ütem folytatását, bizonyos esetekben emelkedését igazolják. Az áprilisi gyorsjelentésben már fél milliárd forint feletti összeg mutatkozik a forgalmi rovatban. Ezzel 2006 első négy hónapjának teljesítménye megközelíti a teljes 2005-ös év bevételének 50%-át.

sajtóközlemény
Kulcsszavak: +céginfo Montana

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50