Gyurós Tibor Díjátadó: Lakatos István és Szőke Márton az év díjazottjai

forrás Prim Online, 2006. június 9. 11:47
A hagyományoknak megfelelően idén is két kategóriában - "Az Év Informatikai Cégvezetője", valamint "Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója" - versenyeztek az informatika szakemberei. A 2005. évi teljesítménye alapján az "Év Informatikai Cégvezetője" díjat Lakatos István (Műszertechnika zRt.), az "Év Fiatal Informatikai Vállalkozója" díjat pedig Szőke Márton (Indextools Kft.) vehette át.
A díjat ünnepélyes keretek között Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke adta át a nyerteseknek 2006. június 8-án a Barabás Villában.

A díjátadót Kovács Zoltán, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke köszöntőbeszéde után Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter nyitotta meg. Kovács Zoltán beszédében kiemelte, hogy a szövetség számára kiemelten fontos az informatikai vállalkozások közti verseny és a vállalatok versenyképességének erősítése, amely a jövőben is olyan győztes vállalatokat és szakembereket eredményezhet, mint a mostani két díjazott. Kóka János megnyitó beszédében kiemelte: A kelet-közép-európai régió jelenleg is a világ második legkedveltebb befektetési célpontja, Magyarország pedig kiemelt figyelmet kaphat a jövőben is térségünk befektetői érdeklődésében. Magyarország az előkelő 5. helyen áll azon a befektetői világkonferencián prezentált listán, mely azokat az országokat állította rangsorba, ahol az IT piac helyzete, lehetőségei alapján akár egy jövőbeli Google vagy Microsoft is kinőheti magát.

"Az Év Informatikai Cégvezetője" kategóriában Lakatos István a Műszertechnika zRt. vezetőjeként kimagasló menedzseri teljesítményéért vehette át az IVSZ vándordíját, a vezetői kvalitásokat szimbolizáló karmesteri pálcát. A Műszertechnika zRt. Lakatos István vezetése alatt a cégcsoport számítástechnikai cégének (Euro One Rt.) jelentős forgalom- és nyereségnövelését érte el, a korábbi évekre nem jellemző nagy volumenű projektek meghonosításával és így ismét a számítástechnikai cégek élvonalába került. Lakatos István korábban az Ernst & Young, az Év üzletembere 2004 díjkiosztón a "Merész újító" különdíját érdemelte ki. A versenyben Kmetty József, a Kürt Zrt. vezérigazgatója és Hegedűs Gábor, a Sun Microsystems Kft. ügyvezető igazgatója végzett dobogós helyen.

"Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója" a 28 éves Szőke Márton lett, aki az Indextools Kft. vezetőjeként felismerve a web analitikai piac igényeit, nagyvállalati piacra pozícionálta át cégét erőforrásaik átcsoportosításával. Szőke Mártonnak ez az első szakmai díja, s így nagy örömmel vette át a vezetői kvalitást szimbolizáló karmesteri pálcát. Dobogós helyen végzett Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója és Darmai Gábor, az Alerant Zrt. BEA disztribúciós igazgató.

Az IVSZ először 1997 végén írta ki ezt a pályázatot, azzal a céllal, hogy minden évben díjazzon két kiemelkedő informatikai menedzsert, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a hazai informatika fejlődéséhez. A Díjat Gyurós Tibor emlékének adózva, az ő életművének legmeghatározóbb értékei mentén, elsősorban a gazdasági sikerességet honorálva, a jelöltnek a hazai informatikai társadalom építésében való személyes hozzájárulását vizsgálva ítéli oda a független tagokból álló bírálóbizottság.
Kulcsszavak: IVSZ díj

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50