Bill Gates fokozatosan visszavonul a Microsoft éléről

Milkovits Gábor, 2006. június 16. 00:17
Bill Gates, a Microsoft alapító-elnöke egy sajtókonferencián bejelentette, hogy 2008. júliusától visszavonul a szoftverkonszern élén végzett mindennapi munkától, hogy helyette több időt szentelhessen jótékonysági alapítványának.
Gates a hivatalos tervek szerint ezután is megtartja majd elnöki és fejlesztési tanácsadói címét a Microsoftnál. A fő szoftvermérnök azonban már most, a mai naptól Ray Ozzie, a vezető kutató és stratégiatervező pedig Craig Mundie lett. A sajtótájékoztatón, ahol az említettek, valamint Steve Ballmer vezérigazgató voltak jelen elmondták, hogy a Ozzie és Mundie két évig Gates-szel szoros együttműködésben végzik majd munkájukat, és ez idő alatt neki is tartoznak majd személyes felelősséggel, illetve beszámolási kötelezettséggel.

Bill Gates 1975-ben alapította a Microsoftot gyermekkori barátjával, Paul Allen-nel. A Windows-zal és az Office-szal példátlan sikereket elérő szoftvercég vezetője 2000-ben adta át a vezérigazgatói feladatokat Steve Ballmer-nek, és ugyanekkor hozta létre feleségével a Bill & Melinda Gates Foundation jótékonysági alapítványt. Ballmer tavaly három fő részlegre osztotta a szoftverkonszernt, amelyek vezetői, Jim Allchin, Kevin Johnson, Robbie Bach illetve Jeff Raikes széleskörű szabadságot élveznek saját területükön. 2005. augusztusban létrehozták az operatív vezérigazgatói (chief operating officer) posztot is a vállalatnál, amelyet Kevin Turner tölt be.
Kulcsszavak: Microsoft CIO Bill Gates

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14