Europe's 500: magyar cégeket is várnak

forrás Prim Online, 2006. június 21. 10:01
A Europe’s 500 - Entrepreneurs for Growth nevű páneurópai nonprofit szervezet 2006-tól a magyarországi fejlődő kis- és középvállalkozások számára is nyitottá teszi a nevezés lehetőségét rangos listájára. A egyetlen, független páneurópai listára való nevezés minden iparágra kiterjed, ingyenes, és számos előnnyel jár. A nevezés végső határideje 2006. július 12.
Az idén tíz éves Europe’s 500 minden év novemberében teszi közzé 500-as listáját, amelyen a legsikeresebb európai, független, fejlődő és munkahelyteremtő vállalkozások szerepelnek. A 2005-ös listára felkerült kis- és középvállalkozások az elbírálás alapjául szolgáló hároméves referenciaperiódus alatt összesen mintegy 130 ezer új munkahelyet teremtettek és - évi átlagos 14 százalékos növekedéssel - 28,8 milliárd euróval növelték bevételüket.

Idén az EU 25 tagállamából, továbbá Svájcból, Norvégiából, és Izlandról is pályázhatnak mindazok a sikeres vállalkozások, melyeket legalább 3 éve bejegyeztek, valamint a hároméves referenciaperiódus elején (2002. január) maximum 5000 főt foglalkoztattak, illetve a foglalkoztatottjaik száma a referenciaperiódus végén (2005. december) elérte az 50 főt.

A Europe’s 500 lista egyedülálló, mert elsősorban a munkaerő-növekmény szerint rangsorol, amely a valós és az abszolút munkanövekmény kombinálásával lehetővé teszi, hogy a kisebb és nagyobb vállalatok egymással versenghessenek.

"Az Europes’s 500 lista megmutatta, hogy egy vállalat sikeres fejlődése nem elsősorban az adott iparágon múlik, hanem az olyan vállalkozói szellemen, amely elébe áll a kihívásoknak, megragadja a lehetőséget, nem fél a kockázattól, és kellőképpen motiválja az alkalmazottakat" - mondta el Martin Schoeller, a Europe’s 500 - Entrepreneurs for Growth elnöke a 2005-ös díjátadó gálán.

A korábbi listás vállalatok általában mind megnőtt médiaérdeklődésről, és ebből következően növekvő eladásokról és új üzletlehetőségekről számolnak be, továbbá nagyobb csábítóerőt jelentenek a tehetséges elhelyezkedni vágyó munkaerő számára. Idén a győztesek kihirdetése a bécsi Hofburgban rendezett gála keretében lesz november 25-én.

A lista nemzetközi és hazai főszponzorai a KPMG és a Microsoft, amely cégek a bécsi gála során különdíjat is adnak az arra érdemes vállalkozásoknak. A lista helyi támogató szervezetei között megtalálható az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a Magyar Reklámszövetség (MRSZ), a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE), továbbá a Budapesti Ipari és Kereskedelmi Kamara (BKIK) is. A lista magyarországi médiatámogatója az Üzlet&Siker című üzleti lap.

A vállalatok az Üzlet&Siker honlapján, továbbá itt nevezhetnek.
Kulcsszavak: IVSZ díj

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50