Az európai IT részletekbe menő átvizsgálás előtt áll a teljes működési költségek(TCO) terén

forrás Prim Online, 2006. június 24. 11:49
Az Európa kilenc országában IT menedzserek körében végzett felmérés, melyet az Intel tett közzé, komoly kommunikációs kihívásokra mutat rá az IT menedzserek és a cégvezetés tagjai között.
A megkérdezettek több mint 68%-a véli úgy, hogy az IT célok egyéb üzleti célokkal történő összehangolása a legnagyobb kihívás a vállalati felső vezetés tagjaival történő megbeszélések során. Kiderült, hogy az IT menedzserek 62%-ának meg kell szenvednie, hogy az új technológiák értékét meg tudják értetni a vezetőkkel, és 57%-uk egyszerűen képtelen a témát “laikus" nyelvezetre lefordítani.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a választ adók 85%-a nem tud egy konkrét arányszámot felállítani a teljes működési költségekre (total cost of ownership, TCO) az új IT eszközökbe történő befektetések esetében. Ez a szám az Egyesült Királyságban egészen 96%-ra rúg, amely az komolyan megkérdőjelezi a hatékony informatika fogalmát. A felmérés megmutatta, hogy Európa vállalkozásai igencsak alulbecsülik az IT beruházások üzleti értékét.

A hálózati biztonság a leggyakrabban felmerülő aggodalom Európa-szerte, melyet a felhasználói igények kielégítése, az egyre komplexebb IT környezet menedzselése, a pénzügyi megszorítások, és a felső vezetéssel való feszült kommunikáció követ.
A megkérdezett IT menedzserek 74 százaléka tartja legfontosabb feladatának a vállalati IT biztonság fenntartását, ezen belül 66 százalékuk látja erre legfőbb veszélyforrásnak a felhasználókat. A megkérdezettek 77 százaléka igen fontosnak tartja, hogy a felhasználók megértsék a biztonsági fenyegetettség lényegét.

Az európai szinten megkérdezettek közül tízből egy (Franciaországban tízből közel kettő) IT menedzser érzi úgy, hogy a rájuk bízott rendszerek komplexitása miatt egyben ellenőrzési feladatokat is el kell látniuk. A legfontosabb feladatok között az IT rendszerek integrálását (53%-uk) és a hardver és szoftver eszközök összehangolását (50%) említették.

“Az európai üzleti életben az üzleti célokat szolgáló IT alkalmazások bevezetése során számos, a jelen kutatásban is szereplő kihívással találkozunk. A biztonsági megfontolások, az IT és üzleti célok összehangolása és az IT eszközök hatékony üzemeltetése csak néhány azon kulcskérdések közül, amelyek megoldásában folyamatosan segítjük ügyfeleinket" - mondta el Marianne Hewlett, az Atos Origin globális marketing igazgatója. “Az Intellel együttműködve törekszünk olyan üzleti felhasználású PC platform kifejlesztésére, amely megkönnyíti ezen kritikus feladatok elvégzését, lehetővé téve ezzel azt, hogy az üzleti érték növelését az IT segítségével érjük el."

"A potenciális IT fenyegetések komolysága és az IT menedzsment komplexitása olyan IT környezet életre hívásáért kiált, mely készen áll ezekre a kihívásokra - mondja David Rogers, az Intel Digital Office and Professional Platform Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős marketing menedzsere. - “Míg a csata megnyerésében tagadhatatlanul fontos szerepe van annak, hogy felkészítsük az alkalmazottakat a potenciális IT veszélyek felismerésére és a legjobb iparági gyakorlat (best practice) alkalmazására, az Intel továbbra is elkötelezett az új technológiák fejlesztése mellett. A most bemutatott Intel vPro technológia azokra a biztonsági és menedzselési kihívásokra ad választ, melyekkel az IT menedzserek az üzleti alkalmazású asztali számítógépek karbantartása során találkoznak."

Az Intel vPro technológiája egyesíti a vezető platformfejlesztéseket, ennek révén továbblépést tesz lehetővé az üzleti felhasználású PC-k biztonságának és kezelhetőségének terén, ráadásul növelt energiahatékonysággal. Az Intel új PC platformja, melyet 2006 második felében mutatnak be, közvetlen választ kínál az üzleti felhasználású IT tevékenység költséghatékonyabbá és versenyképessé tételére, akár erősen korlátozott költségvetési lehetőségek közepette is. Az kétmagos Intel Core microarchitektúrán alapuló Intel vPro technológia tartalmazza a második generációs Intel Active Management Technologyt és az Intel Virtualisation Technologyt is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50