Symbian mobiltelefonos szoftverfrissítés

Milkovits Gábor, 2006. július 16. 09:05
A Symbian kiadta mobiltelefonos operációs rendszerének legújabb, 9.3-as verzióját, amely számos, az okostelefonok nagyobb térnyerését célzó újítást tartalmaz.
A Symbian OS v9.3 natív módon támogatja a WiFi vezeték nélküli szélessávú technológia használatát, ráadásul az UMA protokoll révén lehetővé teszi a WiFi és a mobiltelefonos hálózatok közötti zökkenőmentes, a kapcsolat fenntartását biztosító váltást. A megújult szoftver emellett a HSDPA szuper 3G platformmal és a push-to-talk szolgáltatásokkal is kompatibilis. A Symbian a fentieken kívül a szoftverfejlesztőknek is épített be új eszközöket az operációs rendszerbe, így az kezelni tudja Eclipse/CDT IDE protokollon alapuló, illetve a Nokia Carbide c++ alapokon fejlesztett alkalmazásokat is. A Symbian OS v9.3 a konkrét plusz funkciókon felül általában gyorsabb elődeinél, mind betöltéskor, mind pedig a különféle alkalmazások kezelésénél.

A Symbian jelenleg az okostelefonos operációs rendszerek piacán abszolút vezető, 74%-os részesedéssel bír. Szakértők szerint ugyanakkor a ma még mindössze 8%-ot birtokló Microsoft Windows Mobile szoftver komoly fenyegetést jelenthet a cég számára, mivel a mobiltelefon-gyártók egyre inkább előszeretettel hoznak forgalomba olyan modelleket, amelyeken a PC-piacot elsöprő mértékben uraló operációs rendszer okostelefonos verziója fut.
Kulcsszavak: opsys okostelefon Symbian

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55