Október 6-án jön Európába az Opera böngésző a Nintendo DS-hez

Milkovits Gábor, 2006. július 18. 22:03
A Nintendo weboldalán néhány frissített kibocsátási dátumot tett közé, amelyek között a DS Opera böngésző idén október 6-i európai startja is szerepel.
Az öreg kontinens DS felhasználói számára ez mindenképpen jó hír, hiszen a július 24-re kiírt japán premierhez igazodva arra lehetett számítani, hogy a böngésző ősszel szokás szerint előbb az Egyesült Államokban jelenik meg, míg hozzánk csak valamikor jövőre érkezik. Ezzel szemben Amerikára vonatkozó hivatalos kibocsátási dátum még nincs forgalomban. A WiFi-képes hordozható játékgéppel egyelőre csak többszereplős játékokat lehet játszani a forró pontokon, ám a mobilkészülékekre szabott Opera szoftverrel való webböngészés egy várva várt, és gyakorlatilag kötelező kiegészítő alkalmazás. A Nintendo tavaly óta számos vendéglátóipari üzletlánccal kötött szerződést olyan WiFi forró pontok kialakítására, ahol a Nintendo DS felhasználók csatlakozhatnak az internetre.

Az Opera Nintendo DS böngészőt speciálisan a billentyűzet nélküli készülékhez fejlesztették ki. Ebből adódóan a szoftver indításakor az alsó érintőképernyőn egy virtuális klaviatúra jelenik meg, amelyet a megfelelő toll, pálca, vagy hasonló eszköz segítségével lehet szövegbevitelre használni. Emellett számos kiegészítő funkció segíti elő azt, hogy a felhasználónak minél kevesebb szöveget kelljen beírnia a böngészéshez.
Kulcsszavak: Opera Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38