HD videomegjelenítő iPod-hoz

Milkovits Gábor, 2006. július 30. 09:18
Az ATO nevű cég az Apple engedélyével egy olyan eszközt tervez forgalomba hozni az iPod készülékekhez, amely HD felbontású képernyőjén meg tudja jeleníteni a hordozható lejátszók memóriáján tárolt mozgóképes tartalmakat.
A vállalat már néhány hónapja forgalmaz egy ilyen készüléket iSee 360 néven, az új modell azonban sokkal jobb minőségű, valódi HD felbontású mozgóképeket tud megjeleníteni LCD képernyőjén. Mindehhez elegendő a hátán lévő sínbe becsúsztatni az iPod-ot, és függetlenül attól, hogy videolejátszós, mezei, vagy akár Nano készülékről van szó, az USB 2 csatlakozón keresztül máris áttölthetők róla a különféle videók. Az iPod egyébként MPEG 4, Divx és HD.264 formátumú mozgóképfájlokat tud kezelni, így a képernyős készüléken is ezek jeleníthetők meg.

Az ATO új készülékének van egy további igen izgalmas tulajdonsága is, nevezetesen az, hogy képes két részre osztani a csatlakoztatott iPod háttértárját, és az egyik partícióban DRM-mentes tartalmakat is tud tárolni. Mindez azt jelenti, hogy ily módon a kombi eszközön nemcsak az iTunes oldalról letöltött klipeket lehet megnézni, hanem a másolásvédelem nélküli tartalmakat is. Ez különösen vonzóvá teheti a készüléket, amelynek forgalmazásáról egyelőre nincsenek részletes információk.
Kulcsszavak: multimédia HD monitor iPod

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50