Átfogó piackutatás a magyarországi infokommunikációs szállítói piacról

forrás Prim Online, 2006. augusztus 3. 17:05
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) 2006. áprilisi, az infokommunikációs szállítói piac (IKT) felmérésére irányuló pályázatát az IDC Hungary piackutató vállalat nyerte el. A magyar IKT kínálati piacot felmérő tanulmány elkészítésére vonatkozó megbízási szerződést az érintett felek a napokban írták alá.
A piackutatás legfőbb célja az informatikai piac szállítói oldalának átfogó felmérése, a piac méretének, szerkezetének és változásainak megbízható feltérképezése. A felmérés további célja két iparági standard kialakítása egyrészt az IT piac szegmentálására, valamint a szállítói oldal és annak mérésére vonatkozóan. Ezek mellett elkészül egy egységes fogalomtár is.

A felmérés a magyar IKT piac és részpiacainak felmérésére terjed ki.

A felmérésnek köszönhetően mind az IVSZ, mind pedig az ITDH, átfogó képet kap az iparág helyzetéről, problémáiról, a fejlesztendő területekről. A tanulmány ismeretében az IVSZ számára lehetőség nyílik piaci adatokkal alátámasztott célzott lobbytevékenységre; míg az ITDH a magyar informatikai iparág és szereplőinek promotálására, kereskedelemfejlesztési, beszállítói és befektetésösztönzési tevékenységében tudja majd azt hatékonyan hasznosítani. Ezenkívül természetesen az informatikai vállalkozások számára is lehetőség nyílik a valós piaci információkon alapuló stratégiai tervezésre.

A pályázat kiírása előtt az IVSZ koordinálásával, nyílt fórumokon került sor az informatikai cégek igényeinek felmérésére, a kutatás céljainak meghatározására, majd egy - a szövetség által létrehozott és Várnai Tamás (Synergon) által vezetett - munkacsoport feladata volt a kutatás előkészítése és megpályáztatása.

A felmérést az IVSZ-en és az ITDH-n kívül az AAM, a KFKI és a Synergon is támogatja.
Kulcsszavak: felmérés IDC ITDH IVSZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36