iPod-csatlakozás a Ford, a GM és a Mazda 2007-es modelljeiben

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 3. 22:04
Az Apple szerződést kötött a Ford, a GM és a Mazda autógyártókkal, hogy lehetővé teszi iPod zenelejátszója közvetlen csatlakoztatását a gépkocsik sztereó készülékeihez.
A három nagy autógyár legtöbb jövőre forgalomba kerülő autójában már biztosítja majd ezt a lehetőséget. Mostanáig néhány exkluzív modelltől eltekintve az autósok többsége csak úgy tudta vezetés közben hallgatni kedvenc iPod lejátszóját, illetve a rajta lévő zeneszámokat, ha a készüléket egy a kazettás magnóba illeszthető adapter segítségével csatlakoztatta autós hifi eszközéhez. A megfelelő kompatibilitást biztosító csatlakozás nemcsak sokkal jobb hangminőséget biztosít, hanem egyúttal lehetővé teszi, hogy a sofőr vagy az anyósülésen ülő utas az autó-hifi vezérlőrendszerével navigáljon a kesztyűtartóban pihenő iPod menüjében. A GM jövőre mind az 56 modelljébe beépíti az alkalmazást, és a Mazda is felszereli vele az összes 2007-ben világszerte piacra kerülő járműveit. Ennek révén az Apple becslése szerint a jövőre az amerikai piacon kapható autók több mint 70%-a rendelkezik majd iPod kompatibilitással.

A megegyezések újabb széles piacot nyithatnak meg az igen népszerű Apple iPod hordozható digitális zenelejátszók előtt, amelyekből eddig összesen mintegy 58 millió darabot értékesítettek. Mindez természetesen pozitívan befolyásolja az iTunes online zeneáruház forgalmát is.
Kulcsszavak: autotech zene Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14