Üzleti Angyal Klub az életképes üzletek támogatására

MTI Sajtóadatbank, 2006. augusztus 9. 09:22
A befektetők és a finanszírozást kereső vállalkozások egymásra találása érdekében országos "Üzleti Angyal Klub" hálózatot hoz létre az  INNOSTART Alapítvány - mondta el Kalmár Piroska, az alapítvány projektmenedzsere az MTI-nek.
Kalmár Piroska ismertetése szerint a potenciális befektetőkből álló, országos lefedettségű adatbázis, illetve egy interaktív weboldal létrehozása mintegy 10 millió forintba kerül, amelyet pályázati forrásból kívánnak finanszírozni.

Ismertette: az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Alapítvány 2000-ben a Magyar Innovációs Szövetséggel együttműködve alakította meg az Üzleti Angyal Klubot. Hozzátette, hogy jelenleg mintegy 30 befektető szerepel a klub adatbázisában, ezért az alapítvány egyik fő feladatának nevezte az országosan meglévő, mintegy 100 potenciális befektető felkutatását.

Az alapítvány évente egy-két fórumon mutat be 4-5 innovatív projektet a befektetőknek, és bár konkrét ügylet még nem született Kalmár Piroska ismertetése szerint több ígéretes tárgyalás is folyamatban van. A potenciális befektetők közé a befektetési cégeken kívül magánszemélyek és kisebb konzultációs cégek is tartoznak.

A 1990-es években - főként az USA-ban és Nagy-Britanniában, Ausztráliában - elterjedt "üzleti angyal" olyan vállalkozási tapasztalattal rendelkező magánbefektető, aki saját pénzét és üzleti szakértelmét fekteti be növekedni képes, fiatal vállalkozásokba. Az Egyesült Államokban az "üzleti angyalok" mintegy 30-40-szer több tőkét fektetnek be, mint a kockázati tőkések: 2000-ben az amerikai "üzleti angyalok" 40 milliárd dollárt fektettek be több mint 50.000 cégbe.

Kalmár Piroska példaként említette, hogy az EU-ban Magyarországnál kisebb országokban több hálózat is működik sikeresen. Az Európai Üzleti Angyal Hálózatnak mára 49 tagja van 20 európai országból - tette hozzá a projektmenedzser.

Az "üzleti angyalok" általában korábban maguk is sikeres vállalkozók vagy menedzserek voltak, akik nemcsak tőkét nyújtanak a növekvő cégeknek, hanem maguk is részt vesznek a vállalkozás vezetésében, legalább mentorként. A tulajdonrészt szerző "üzleti angyalok" segítséget nyújtanak a befektetést igénylő vállalkozás stratégiájának kialakításában, a cég operatív irányításában, és gyakran saját üzleti kapcsolataikat is felhasználják a vállalkozás növekedése érdekében.
Kulcsszavak: trend INNOSTART

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59