Növelte részesedését a Synergonban a Pannonplast

MTI Sajtóadatbank, 2006. augusztus 16. 09:02
A Pannonplast Nyrt. tőzsdei vásárlásokkal 13,528 százalékra növelte közvetlen részesedését a Synergonban, továbbá bejelentette, hogy a Synergon szeptember 8-ra összehívott közgyűlésén két másik részvényessel összehangoltan kíván szavazni.
A tőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a szintén tőzsdén jegyzett Pannonplast 892 556 darab, a Benji Kft. 288 ezer, a Lazarus Zrt. pedig 175 ezer darab Synergon-részvényt vásárolt augusztus 14-én és 15-én 860 forintos árfolyamon.

A vásárlásokat követően a Pannonplast szavazati joga 13,914 százalék, a Benji Kft.-é 3,1 százalék, a Lazarus Zrt.-é 1,884 százalék. Együttesen mintegy 18,9 százaléknyi szavazattal rendelkeznek.

A Synergon, amely jelenleg igazgatóság nélkül, de felügyelőbizottsággal működik, szeptember 8-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze a tisztségviselők megválasztására és az alapszabály módosítására. A társaság keddi közleménye szerint a közgyűlés napirendje részvényesi indítványra kiegészül vezetői részvényopciós program elfogadásával, valamint az igazgatóság felhatalmazásával saját részvények vásárlására.

A Synergon Informatika Nyrt. tulajdonosi szerkezete az utóbbi hónapokban folyamatosan átalakulóban van. A legutóbbi, június 16-i közgyűlésen is azért nem sikerült igazgatóságot választani, mert az egyes tulajdonosi csoportok nem tudtak megegyezni, és egyik jelölt sem kapta meg a megválasztáshoz szükséges támogatást.

A társaság legnagyobb tulajdonosa a Raiffeisen Bank, amely július 17-én jelentette be, hogy részesedése 15,35 százalékra emelkedett.

Az RCX Kft. és a Davon Kft. kedden közölte, hogy megszüntetik a május 26-án bejelentett összehangolt magatartásukat a Synergonban. A két cég a Synergon vezetőihez, Czakó Ferenchez  és Szalóczy Zsolthoz kötődik.

Az RCX Kft. szintén kedden jelentette be, hogy nullára csökkent a befolyása a Synergonban a korábbi 8,7 százalékról. A Davon Kft. 3,01 százalékos szavazati joggal rendelkezik az informatikai társaságban.
Kulcsszavak: Synergon

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38