Csókold meg a mobilod

Genda Csongor Zoltán, 2006. augusztus 22. 20:01
A Synaptics TouchPad-specialista, valamint a Pilotfish dizájncég szakemberei közösen megterveztek egy olyan mobiltelefont, amelyen egyetlenegy gomb sem található, hanem érintés vagy különböző jelek által irányítható.
A jövő mobilját azonban számos tervező a legkülönbözőképpen képzeli el. Vannak, akik szerint a karórába, mások szerint pedig a nyakláncba vagy a ruhába épített telefonok fogják uralni néhány éven belül a piacot. A fent említett két cég azonban ahhoz a táborhoz csatlakozik, amelyek a TouchPad-es készülékek mellett voksoltak, és bemutattak egy gombok nélküli, érintés által vezérelhető futurisztikus telefonkoncepciót.

Az Onyx kódnevű terméktanulmány szerint a mobil előlapját mozgásérzékelő szenzorokkal vérteznék fel, így például a beérkező hívásokat úgy lehetne fogadni, hogy a felhasználó az arcához emeli a készüléket. A beépített TouchPad azonban nem csak az érintéseket ismerné fel, hanem formákat is be tudna azonosítani, vagyis a megnyitott alkalmazásokat egyszerűen be lehetne zárni egy a képernyő felett az ujjbeggyel megrajzolt X által. Azonban ha a telefon tulajdonosa a kedvesét szeretné felhívni, akkor ezt megteheti, ha egy csókot ad a készüléknek, a gyorshívó funkció pedig rögvest tárcsázza a kívánt számot.

A mobil a tervezők elképzelése szerint 55x154x16 mm-es paraméterekkel rendelkezne és egy 640x200 pixeles kijelzőt kapna.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy valaha is kapható lesz-e az Onyx-telefon a kereskedelmi forgalomban, ugyanis ez azon múlik, hogy a tanulmány felkelti-e a mobilgyártók érdeklődését.
Kulcsszavak: jövő mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50