Beválasztották az Apple igazgatótanácsába a Google-vezért

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 30. 18:26
A Reuters értesülése szerint Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója tagja lett az Apple vele együtt immár nyolctagú igazgatótanácsának.
A döntéssel egyértelműen igen szoros kapcsolat jött létre a két cég között, így a jövőben valószínűleg széleskörű kooperációra lehet számítani. Schmidt a megválasztását követően úgy nyilatkozott, hogy az Apple egyike az általa leginkább csodált vállalatoknak, és nagy várakozással tekint a Steve Jobs-al és kollégáival való közös munka elé. A Google-vezér főállása és új munkája mellett tagja a Princeton Egyetem kuratóriumának is. Az Apple igazgatótanácsában nem ő az egyetlen cégvezető: a másik hét igazgató között jelen vannak az Intuit, a J. Crew és a Genentech vállalatok vezérigazgatói is. Híres Apple igazgatótanácsi tagnak számít a korábbi alelnök és Demokrata párti elnökjelölt, Al Gore. Hasonló összefonódások egyébként korántsem ritkák, és nem is kell miattuk túl messzire menni: a Google igazgatótanácsában például nem kisebb személyiség van jelen, mint Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója.

Eric Schmidt nagy ívű pályát futott be negyedszázados karrierje során: a ’80-as évek elején a Xerox Palo Alto-i kutatóközpontjában kezdte, ahonnan a Sun-hoz került. Itt már egészen az operatív vezérigazgatói posztig jutott, majd a Novell-hez távozott. 2001. óta a Google vezérigazgatója, illetve igazgatótanácsának elnöke.
Kulcsszavak: Google CIO Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55