Luxus a kézben: Új, érintőképernyős Logitech Harmony távirányító

forrás Prim Online, 2006. szeptember 13. 10:23
A Logitech díjnyertes Harmony távvezérlőinek termékcsaládja most egy igazi luxuskivitelű darabbal bővült: itt az új Harmony 1000 távirányító, színes, érintőlapos kijelzővel. Bár kinézetre olyan, mint a drágább, csúcsminőségű, egyedi igényekre kialakított távirányítók, a Harmony 1000 ára kedvezőbb, üzembe helyezése sokkal egyszerűbb, és a használhatóság terén is magasabbra teszi a mércét.
A Harmony 1000 távirányító érintés-érzékeny kijelzője az eddiginél is jobban leegyszerűsíti a „tevékenység alapú" irányítást, mivel a lényeges gombok mindig ott jelennek meg, ahol éppen szükség van rájuk. A manapság kapható felső kategóriás távirányítókkal ellentétben a Harmony 1000 minden infravörös vevővel ellátott készüléket vezérelni tud, legyen az egy videomagnó, egy digitális videófelvevő, egy nagyfelbontású televízió vagy bármilyen más háztartási gép. A Harmony 1000 távirányító külön kapható kiegészítője, a Logitech Harmony Wireless Extender rádiófrekvenciás jelek segítségével házimozi rendszerünk másik szobában elhelyezett egységeinek is parancsolni tud, még csukott ajtókon át is. A Harmony 1000 krómszínű és zongorafekete külseje még a legízlésesebben berendezett nappaliszobának is esztétikus látványeleme.

Egygombos, tevékenység alapú irányítás

A tevékenység kiválasztása után a távirányító kijelzőjén az adott tevékenységhez szükséges gombok jelennek meg. Más univerzális távirányítókkal ellentétben nem kell több tucat felesleges gombot kerülgetnünk. Ha pédául egy digitális videófelvevőről (DVR) akarunk tévét nézni, akkor a kijelzőn az ehhez illő előre-hátra lapozó, felvevő és lejátszó gombok jelennek meg. Ha viszont egy zenei CD lejátszását  választjuk, akkor a zeneszámok közti navigációt segítő gombokat láthatunk. A Harmony 1000 távirányítón mindössze 9 állandó gomb van, amik a tevékenységek legtöbbjénél használható alapvető funkciókat látják el. Ilyen például a hangerőszabályzó, a csatornaváltó és egy négyirányú navigációs billentyű. A távvezérlő beépített, újratölthető akkumulátorról üzemel, amihez egy kényelmes és elegáns töltőállomás is tartozik, így soha nem kell elemcserével bajlódnunk, és van egy biztos hely, ahol a távirányítót mindig megtaláljuk. A távvezérlőt egy teljes feltöltéssel – aktivitásunktól függően – akár egy hétig is használhatjuk.

A Logitech Smart State technológiája

A Harmony 1000 távirányító a szabadalmazott Smart State technológia segítségével nyomon követi a házimozi rendszer összes készülékének aktuális állapotát, így téve lehetővé a tevékenység alapú irányítást. Ennek a megoldásnak köszönhetően a Harmony távirányító használói pillanatok alatt, egyetlen gombnyomással válthatnak át például filmnézésről zenehallgatásra.

Egyszerű, internetes üzembe helyezés

A Logitech megújította internetes felületét, hogy a Harmony távirányítók üzembe helyezése az eddiginél is egyszerűbb legyen. Egy intuitív telepítő varázsló lépésről lépésre végigvezet az üzembe helyezés fázisain. Először a készülékeink típusszámát kell megadni, ami alapján a készülékhez tartozó infravörös vezérlőkódok automatikusan a távirányítóra töltődnek. A Logitech internetes adatbázisában  több, mint 5000 gyártó összesen 175000 készüléke szerepel. Ez a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai vezérlőkód adatbázisa.
A varázsló segít beállítani a különböző tevékenységeket is, és azonosítani az azokhoz szükséges készülékeket.

Ár és elérhetőség

A Harmony 1000 távirányító az Egyesült Államokban és Európában is idén ősszel jelenik majd meg. Javasolt fogyasztói ára Európában €499,99 lesz, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert.  A Logitech Harmony Wireless Extender kiegészítő is ősztől lesz kapható €149,99 javasolt fogyasztói áron, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert.
Kulcsszavak: multimédia Logitech

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50