Az Apple bemutatta az új iPod nano modelleket - elmaradt a meglepetés

Kiss Ádám Zoltán, 2006. szeptember 14. 08:02
A cég nagyszabású rendezvényén bejelentették, hogy a világ legkedveltebb digitális zenelejátszója már ötféle színű alumínium burkolattal kapható, akár 24 órás akkumulátor kapacitással, ám a nagy meglepetés, egy rég várt szélesképernyős iPod vagy egy iPod-telefon elmaradt.
Az új nano-változatok 24-órás mobil üzemidőt és akár több mint kétszeres tárkapacitást kínálnak, ötféle színben választhatók, új alumínium burkolatba rejtve. Az új iPod nano is az Apple bevált Click Wheel pörgetőkerekével irányítható, de elődjénél kisebb és vékonyabb; valamint ezüst, rózsaszín, zöld, kék és fekete színben is kapható. A második generációs változat elődjénél kecsesebb és ragyogóbb képernyőt kínál az albumok borítói vagy saját fényképek számára. Az új szolgáltatások, mint például a Keresés vagy a Gyors Pörgetés még könnyebbé teszik a választást a digitális zenei gyűjteményből.

Az új iPod nano támogatja a szünetmentes lejátszást is, így a mixeket, koncertfelvételeket élvezetesebb hallgatni. Továbbá támogatja az Apple Auto-Sync technológiáját, melynek segítségével a digitális zenegyűjtemény, a fényképek, podcast adások, cím- és naptár bejegyzések mindig szinkronban maradnak az asztali Mac vagy Windows számítógéppel, USB 2.0 kapcsolaton keresztül. Az Apple új tartozékokat is kínál az új iPod nano modellekhez, köztük egy kompakt, új hálózati töltőt, mely utazáshoz is ideális. Az új iPod nano is elődeinek 30-tűs dokkoló csatlakozóját örökli, így számtalan régebbi tartozékkal is használható; melyekből mára közel 3.000 különböző kapható. A második generációs iPod nano is együttműködik a Nike + Sport Kittel és támogatja a hangrögzítő kiegészítőket is.Használatukhoz iTunes 7.0 szoftver szükséges; valamint Mac számítógép USB 2.0 kapuval és Mac OS X 10.3.9 (vagy újabb) operációs rendszerrel, vagy PC Windows XP SP2 (vagy újabb) rendszerrel.
Kulcsszavak: zene Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50