Konzorcium a környezetbarát mobilokért

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 22. 17:08
Számos mobilkommunikációs vállalat, valamint különböző környezetvédelmi egyesületek karöltve több a fogyasztók érdekeit védő csoporttal létrehoztak egy olyan konzorciumot, amelynek célja a természet megóvása a káros és szennyező anyagokat tartalmazó mobiltelefonoktól.
Az egyesület tagjai között a mobiliparág olyan nagyjai találhatóak, mint a Motorola, Panasonic, France Telecom/Orange, TeliaSonera, valamint a Vodafone, ám a félvezetőgyártó Intel és a nyomtatóiról ismert Epson is csatlakozott a szervezethez.

A konzorcium létrehozását az Európai Bizottság kezdeményezte, és több uniós intézmény is támogatja a projektet. Az egyesületben tömörülő vállalatok közösen keresik a megoldást arra, hogyan lehetne egy tisztább világot létrehozni, és hogyan lehetne csökkenteni a környezetünket nap mint nap érő romboló hatások mértékét. A konzorcium tagjai megvizsgálják, milyen módja van annak, hogy minél környezetbarátabb mobiltelefonokat állítsanak elő, kampányaik által pedig a felhasználókat is felvilágosítanák afelől, milyen óriási károkat okoznak azáltal, hogy nehezen lebomló, szennyező anyagokat tartalmazó készülékeket vásárolnak, aztán pedig felelőtlenül eldobják azokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14