Egy új mobil-szoftver kiszúrja a trafipaxot

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 1. 18:26
Valószínűleg minden gépjárműtulajdonos kapott már bírságot gyorshajtásért, azonban egy új mobil-szoftver segítségére lehet a jövőben a sofőröknek, hogy időben észleljék a sebességmérő rendőrautókat.
A genfi egyetem informatikusai egy olyan megoldás kifejlesztésén munkálkodnak, amely figyelmezteti az autóvezetőket, ha a közelben trafipaxot észlel. Pontosabban egy maroktelefonra feltelepíthető programról van szó, amely viszont csakis akkor hatásos, ha a sofőrök összetartanak. A FoxyTag névre keresztelt alkalmazás felhasználóinak csupán annyit kell tenniük, hogy megnyomják a készülékükön az 1-es gombot abban az esetben, ha radart észlelnek. A szoftver továbbítja az információt egy központi adatbázisba, és mihelyst egy másik felhasználó is a veszélyesnek ítélt helyhez közeledik, rögvest fény- és hangjelzéssel tudatja a program a tulajdonossal, hogy trafipax van a közelben.

A FoxyTag feltelepíthető bármely Java-képes telefonra, azonban a mobilnak szükségszerűen rendelkeznie kell GPS-vevővel is, vagy alternatív megoldásként megteszi egy különálló navigációs rendszer is, amellyel össze kell kapcsolni a készüléket.

A jelenleg még csak béta verzióban elérhető szoftvert az érdeklődők letölthetik a http://www.foxytag.com/en/telechargement.html címről.
Kulcsszavak: autószolg mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50