Kevesebb Firefox-kiegészítő a Mozilla termékoldalon

Milkovits Gábor, 2007. február 11. 08:04
A Mozilla hétfőn megújult formában, az összes több ezer helyett csak néhány száz, valóban friss és hasznos kiegészítővel indítja újra igen népszerű, bővítményeket kínáló weboldalát.
Mike Shaver, a Mozilla műszaki stratégiáért felelős illetékese elmondta, hogy hétfőtől a Firefox-hoz és a Thunderbird levelezőhöz elérhető összes, mintegy kétezer kiegészítőből csupán pár százat tartanak meg közvetlenül az oldalon. A válogatás fő szempontja, hogy a kiegészítőt továbbra is gondozza és az új böngészőverzióknak megfelelően frissíti-e szerzője, illetve, hogy mennyiben lehet hasznos a felhasználók számára. Shaver szerint a lépéssel elsősorban az új Firefox-felhasználók számára szeretnék megkönnyíteni a választást a kiegészítők tömegében. Azok a bővítmények, amelyek nem feleltek meg a fenti kritériumoknak, egy belső, nem nyilvános adatbázisba kerülnek, ahonnan később visszavihetők a közösségi oldalra.

A kiegészítők megkurtítása azért kényes téma, mert nagyon sok felhasználó és szakember szerint éppen ezek, illetve az őket folyamatosan biztosító online közösség a tényezők, amelyeknek valóban nincs párjuk sem az Explorer, sem az Opera esetében. Igen gyakori, hogy egyes újító jellegű funkciók is kiegészítőként kezdik, majd bekerülnek a böngésző alapváltozatába, később pedig mások is átveszik őket. Jó példa erre a Firefox 2.0 munkamenet-helyreállító funkciója, amely eredetileg szintén a kiegészítőket kínáló oldalon lett népszerű.
Kulcsszavak: onlineszolg Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50