Új mobilkészülékeket mutatott be a Nokia

forrás Prim Online, 2007. február 12. 15:58
A barcelonai 3GSM kiállításon a Nokia elnök-vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo internetcsatlakozáson alapuló új készülékek és szolgáltatások sorát mutatta be.
Az üzleti mobilitás következő lépcsőfoka

A Nokia híreinek középpontjában azok a bejelentések álltak, amelyek az üzleti mobilitás széles körű elterjedésének útjában álló akadályok eltávolítását jelzik. Az új termékek révén az üzleti felhasználók és a szolgáltatók egyszerűbben használhatják, egyben vonzóbbnak találják majd az üzleti mobilitást.

A vállalat bemutatta az üzletembereknek készült új Nokia Eseries készülékek trióját: a vékony formájú, e-mailezéshez készült Nokia E61i készüléket, a stílusos, szétcsúsztatható Nokia E65-öt, valamint a legendás kommunikátorból kifejlesztett, teljes körű szolgáltatást nyújtó, fejlett technológiákat, többek között HSDPA-t és beépített GPS-t tartalmazó üzleti készüléket, a Nokia E90 Kommunikátort.

Az új készülék mindegyike funkciókban gazdag és aprólékosan megtervezett, WLAN-t, 3G-t tartalmaz, valamint a rugalmas S60 szoftverplatformot használja, amely mobil környezetben megkönnyíti a munkavégzést. A készülékeket kiváló minőségű kamerákkal is felszerelték.

A Nokia E65 már kapható egyes piacokon, széles körű forgalmazása 2007 első negyedévében várható. A Nokia E61i 2007 második negyedévében jelenik meg, míg a Nokia E90 kommunikátor szállítása várhatóan 2007 második negyedévében kezdődik meg, és az év harmadik negyedévében lesz világszerte széles körben elérhető.

A vállalat bemutatta a Nokia Intellisync Mobile Suite 8.0 mobilszoftvert is. A megoldás az iparág legrugalmasabb platformjaként és legkiterjedtebb körben biztosított támogatásaként mobil e-mailt, mobil fájl- és adatszinkronizálást, valamint erőteljes biztonsági és készülékkezelési szolgáltatásokat nyújt a Nokia Eseries termékekhez és száznál is több más készülékhez. Az új vagy továbbfejlesztett funkciók között kétszintes licencmodell, új felhasználói felület, megerősített biztonsági szolgáltatások, valamint további nyelvek és kapcsolatfajták támogatása található.

A navigáció tömegesen elterjedt szolgáltatássá válik

Felismerve a mobilkészülékek területének egyik leggyorsabban bővülő szegmensét jelentő helyspecifikus szolgáltatásokban rejlő hatalmas lehetőséget, a Nokia bemutatta első, a felhasználók széles köréneknek szánt, navigációra képes mobiltelefonját, a Nokia 6110 Navigatort.

A beépített GPS-t alkalmazó készülékkel a felhasználók gyorsan és egyszerűen megtekinthetik a térképen tartózkodási helyüket, rákereshetnek egyes úti célokra, konkrét útvonalakat találhatnak meg, vagy megtudhatják, hol találhatók a helyi szolgáltatások, például éttermek, szállodák vagy üzletek. A teljes körű, lépésről lépésre haladó, háromdimenziós navigációt biztosító készülék a térképen szóban vagy vizuális jelekkel ad tanácsot a legjobb autós vagy gyalogos útvonallal kapcsolatban. A Nokia 6110 Navigator szállítása várhatóan 2007 második negyedévében indul.

A mobiltelevízió elterjedésének felgyorsítása

Kallasvuo emellett bemutatta a DVB-H mobiltelevíziós szolgáltatások elterjedésének felgyorsítására tervezett Nokia N77 multimédiás számítógépet is. Előrejelzése szerint a mobiltelevíziós szolgáltatások piacára 2008 végéig 5-10 millió készüléket gyártanak, míg 2009 végére a készülékek száma eléri a 20 milliót.

A Nokia N77 egyszerűen használható és stílusos mobiltelevíziós készülék. Szolgáltatásai között széles, 2,4 hüvelykes és 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes kijelzőt, kiváló sztereó hangminőséget, a műsorok kezdetére figyelmeztető emlékeztetőt, valamint a tévéműsorról akár hét nappal előre tájékoztató, a tévécsatornák között böngésző és új csatorna-előfizetéseket kezelő műsorkalauzt találunk. A készülék szállítása a tervek szerint 2007 második negyedévében indul azokban az országokban, ahol már működik a DVB-H szolgáltatás.

Az internetes videotartalmak jelentőségét felmérve a Nokia bemutatta a Nokia Video Centert, a mobilvideofilmek összes forrását egy helyre összegyűjtő alkalmazást, és megnevezte első globális partnereit a tartalomszolgáltatások terén: a YouTube-ot és a Reuterst. Az alkalmazás a márkával ellátott videoszolgáltatásokat, az internetes videofilmeket és a személyi számítógépről a telefonra feltöltött videofelvételeket egyetlen helyre rendszerezi. A megoldás a Nokia Nseries készülékeket forgalmazó piacokon lesz elérhető; gyárilag elsőként a Nokia N95 multimédiás számítógépre telepítik, de további Nokia Nseries multimédiás számítógépekre is letölthető lesz.

A 3GSM kiállításon a Nokia ezen kívül bemutatta az új Nokia 3110 classicot, egy modern formatervezésű, masszív és megbízható készüléket. A többek között FM sztereó rádiót, bővíthető memóriájú zenelejátszót, video-csengőhangokat és 1,3 megapixeles kamerát felvonultató Nokia 3110 classic a hagyományos szolgáltatások széles választékát kínálja kedvező áron. A készülék a tervek szerint 2007 második negyedévében jelenik meg.

A kiállításon ezenkívül bemutatták az új Nokia 3110 classic-kal és számos más készülékkel kompatibilis CK-15W Nokia Bluetooth kijelzős autóskészletet. Az autóskészlet számos olyan funkciót, többek között jól használható és látható, nagy, színes kijelzőt kínál, amely megkönnyíti a kommunikációt az autóban. A CK-15W Nokia Bluetooth kijelzős autóskészlet 2007 első negyedévétől kapható.

Technológiai hírként a Nokia a Telecom Italiával a szoftverek területén kezdett együttműködésről számolt be, amely tovább erősíti a szolgáltató innovatív szolgáltatás-portfolióját. A Telecom Italia a fejlett olasz mobilpiac további fejlődésének ösztönzésére az S60 szoftvert választotta.
Kulcsszavak: 3GSM Nokia mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50