Nokia: öt új mobil hazai bemutatója

Kovács Attila, 2007. március 6. 15:37
A Nokia Magyarország mai sajtótájékoztatóján a barcelonai 3GSM-en bemutatott öt új mobilkészülék hazai bemutatójára került sor. Ezt megelőzően Greig Williams ügyvezető kiemelte, idén összesen húsz új készüléket kíván a Nokia a világon piacra dobni, ebből már hat típus Magyarországon is napvilágot látott. A jövőről szólva Williams megemlítette, hogy a WiMax-ot támogató első Nokia készülékek 2008. első félévében várhatók. Az új készülékeket Dankovics Tamás mutatta be.
Az új középkategóriás Nokia 3110 Classic az elérhetőséget és a kedvező árat értékelő felhasználók számára kínált mobiltelefon. A háromsávos (EGSM 900, GSM 1800/1900) Nokia 3110 classic várhatóan 2007 második negyedévétől kerül forgalomba, adók és kedvezmények nélküli ára pedig 150 euró körül lesz. További jellemzői: a telefon nagy akkumulátorát körülvevő műanyag és gumiborítás megvastagítása megbízhatóbbá teszi a készüléket. Egy 1,3 megapixeles kamerát, bővíthető memóriájú zenelejátszót és sztereó FM rádiót is tartalmaz.

Az új Nokia 6110 Navigator navigációra képes, tömegpiacra szánt mobiltelefont. A Nokia 6110 Navigator a GPS (globális helymeghatározó rendszer) és az AGPS (Assisted GPS) szolgáltatást folyamatos mobilkapcsolattal ötvözi egy funkciókkal teli, kompakt készüléken belül. A Nokia 6110 Navigator szállítása várhatóan 2007 második negyedévében indul, fogyasztói ára pedig kedvezmények és adók nélkül 450 euro körül mozog majd. Beépített térképeivel, útvonaltervezőjével és navigációs szolgáltatásával egyetlen gombnyomással teljes körű személyes navigációt biztosít.

Az Eseries portfolió második sorozata három, funkciókkal teli, aprólékosan megtervezett készülékből áll:
  • a mindent tartalmazó Nokia E90 Kommunikátorból,
  • a Nokia E65 szétcsúsztatható modellből,
  • és a vékony, e-mailezéshez optimalizált Nokia E61i-ből.

Az E90 Kommunikátor, a Nokia E65 és a Nokia E61i – négysávos és 3G hálózatot használva, világszerte WLAN, Bluetooth, infravörös és adatkábeles kapcsolaton keresztül – támogatja a legelterjedtebb e-mailes és üzleti hangátviteli szolgáltatásokat, illetve számos további alkalmazás használatát is lehetővé teszi. A Nokia E90 Kommunikátor ezenkívül támogatja a HSDPA kapcsolatot, így olyan adatátviteli sebességet tud elérni, amely eddig csak az irodákban volt lehetőség. A készülékek sebessége, teljesítménye és elsőrangú kijelzője az S60 szoftver kínálta rugalmassággal együtt az irodai és irodán kívüli használat közben egyaránt a mobil élmények új dimenzióját nyitja meg. Az új Eseries készülékek bemutatásával a Nokia az üzleti mobilitásban rejlő előnyök további kiaknázására nyit új távlatokat üzletemberek és mobilszolgáltatók számára.

Szó volt még a Nokia Intellisync Mobile Suite 8.0-ról, az üzleti mobilitás számára készült platformjának új változatáról is. A most megjelent, 8.0 kiadású Nokia Intellisync mobil programcsomag a vezeték nélküli e-mailt, a fájl- és alkalmazásszinkronizálást ötvözi a teljeskörűen integrált készülékkezelés erőteljes biztonsági szolgáltatásaival és jelentéseivel. A számos telepítési lehetőségnek – pl. a tűzfal mögötti (behind-the-firewall), hosztolt vagy márkával még nem ellátott megoldásoknak –, a gyakorlatilag az összes gyártó (Symbian, UIQ, Palm, Windows Mobile, Pocket PC stb.) támogatott készülékeinek és folyamatosan bővülő platformjainak köszönhetően a vállalatok és a szolgáltatók maguk dönthetik el, hogyan és kinek biztosítanak mobilitást. A kétszintű licencmodell és a Java-alapú J2ME, például a Nokia Series40 telefonok támogatásának ötvözésével a széles körű mobilitás előtt álló akadály is csökken.
Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50