Három új Nokia mobil a második negyedévre

Milkovits Gábor, 2007. április 1. 19:12
A Nokia három új mobiltelefont mutatott be, köztük a zeneközpontú XpressMusic 5700 3G készüléket, amely az április-június közötti időszakban debütál majd az öreg kontinensen.
A harmadik generációs Nokia XpressMusic 5700 2 megapixeles beépített digitális kamerával, maximálisan 2 GB tárhelyet biztosító MicroSD csatlakozási lehetőséggel, külön a zenét vezérlő „digitális audio csippel”, Bluetooth-al, illetve a fülhallgatókhoz 3,5 mm-es csatlakozó-adapterrel is el van látva. A készülék elforgatható alsó részének segítségével oly módon kitámasztható, hogy önállóan megáll az asztallapon, és így lehetővé teszi a kényelmes videó-nézést, vagy videó-telefonálást. A zenei fronton a telefon a WMA (WMDRM is), mp3, AAC, eAAC+ fájlok, a mozgóképeknél pedig az MP4 videók lejátszását támogatja. A zeneközpontú mobil a Nokia sajtóközleménye szerint 350 eurós nettó áron lesz kapható az idei második negyedév folyamán.

A kompakt kivitelű Nokia 5070-es kiemelt tulajdonsága a gyors hangüzenetek továbbítására szolgáló Xpress Audio Messaging megoldás támogatása, amit MMS is kiegészít. A készülék emellett beépített FM rádióval, webböngészővel, mp3 csengőhangokkal, és meg nem nevezett felbontóképességű kamerával van felszerelve. Ahogy az a belépő szintű modellek esetében lenni szokott, a gyártó a viszonylag hosszú, ez esetben egy feltöltéssel három és fél órás akku-élettartamot is hangsúlyozza, ami készenléti időben akár 12 nap is lehet. Az 5070 szintén a második negyedévben kerül piacra, 100 eurós áron.

A finn gyártó harmadik új modellje, a Nokia 7088 egy CDMA készülék, amelyet a Közel-, és Távol-Keletre, Afrikába és Latin-Amerikába szán a cég. A 7088 a különleges formatervezésű L’Amour Collection első CDMA rendszerű, és egyben első szétcsúsztatható tagja. A telefon LED vakus kamerával, 128 x 160 képpontos kijelzővel, kihangosítóval, diktafonnal, és naptár-szervező funkcióval is rendelkezik. A készülék szintén a második negyedévben kerül az említett piacokra.
Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50