Valós és virtuális JavaOne a környezettudatosság jegyében

Fejlesztői Nap itthon

forrás Prim Online, 2007. május 10. 17:29
A Sun Microsystems közzétette, hogy a héten megrendezésre kerülő 2007-es JavaOne konferenciát is fejlesztési stratégiájához igazodva, a környezettudatosság jegyében szervezte. A Sun széles körű „öko” kampányt hirdetett a konferencia időtartamára, amelynek elemei a papíralapú tájékoztató anyagok mennyiségének csökkentésétől kezdve a résztvevők kerékpáros közlekedésének támogatásáig széles palettán mozognak.
Kerékpárral a JavaOne konferenciára

A Sun az idén is folytatja a tavaly meghirdetett kezdeményezését, mellyel azt kívánja ösztönözni, hogy mind többen érkezzenek a konferenciára kerékpárral. Azáltal, hogy mind több Sun munkatárs, ügyfél és Sun partner érkezik kerékpárral a konferenciára, a környezettudatos szemlélet a konferencia falain is túlmutathat. A Sun ennek érdekében a San Franciscó-i Kerékpár Szövetséggel együttműködve ingyenes kerékpárőrző szolgáltatást és a kerékpározással  kapcsolatos tanácsadást kínál a kerékpáros látogatók számára.

A kerékpáros, illetve a tömegközlekedési eszközzel érkező JavaOne résztvevők sorsoláson vehetnek részt, mely sorsoláson kerékpározással kapcsolatos díjakat lehet nyerni. A Sun JavaOne konferenciájának környezetvédelmi hatásaival kapcsolatos további információk a JavaOne Konferencia Eco oldalán találhatóak, a http://java.sun.com/javaone/sf/eco_corner.jsp címen.

Virtuális JavaOne konferencia a Second Life-ban

Az idei JavaOne konferencia további  különlegességét az adja, hogy a mind népszerűbbé váló Second Life virtuális világban is megrendezésre kerül az esemény virtuális változata. Ennek köszönhetően például azok az újságírók, akik nem tudnak személyesen részt venni a helyszínen az eseményen, ők e virtuális térben, a Sun Pavilonban nyerhetnek betekintést a konferenciába. A Sun Pavilonban a plenáris előadások videofelvételeihez, a sajtóanyagokhoz tartozó linkekhez és virtuális ajándékokhoz juthatnak  az érdeklődők.

A JavaOne konferenciáról

A Sun Microsystems 2007. május 8-11. között tartja az éves JavaOne konferenciáját San Franciscóban, a Moscone Centerben, mely esemény a Java fejlesztők egyik meghatározó éves rendezvénye. Az 1996 óta megrendezett konferencia lehetőséget teremt a Java technológia szerelmesei számára arra, hogy a Java technológiával, nyílt forráskóddal, Web 2.0-vel kapcsolatos legfrissebb újításokról hallhassanak. A JavaOne konferenciával kapcsolatos további információk a http://java.sun.com/javaone oldalon találhatóak.

Fejlesztői Nap itthon

Immár hagyományosan Magyarországon is megrendezi a vállalat a Sun Fejlesztői Napját. A rendezvény időpontja 2007. május 24. A fejlesztői nap programja és tematikája a Sun Open Source stratégiájára fókuszál. Az előadások, valamint a plenáris előadás is a vállalat open projekt kezdeményezései köré épülnek. Természetesen a fejlesztői napon a JavaOne konferencián bejelentett újdonságokról is értesülhetnek a résztvevők. Az eseményre elsősorban a fejlesztő cégek képviselőit, olyan szakembereket vár a cég, akik a mindennapi munkájuk során alkalmazások „ezreit” hozzák létre az üzleti, vagy non-profit szférában működő vállalatok, szervezetek számára. A rendezvény programja a www.sun.hu/fejlesztoi-nap címen érhető el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50