A Nikon megduplázta éves profitját

Széles Csongor, 2007. május 15. 15:23
A Nikon a múlt héten közölte pénzügyi mérlegét, amely szerint ebben a digitális fényképezőgép részlegének köszönhetően szinte megduplázta éves bevételeit. A Nikon 54,82 milliárd yen (455,4 millió dollár) nettó jövedelmet jelentett be, ez pedig a tavalyi 28,94 milliárd yenhez (240.4 millió dollár) képest 89,4%-os növekedést jelent.
A Nikon az idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját, így a vezetők talán még jobban örülnek a sikereknek, amelyet legnagyobb részben a digitális fényképezőgép részlegnek köszönhetnek, amely magáénak tudhatja a bevételek 51%-t. A japán fényképezőgép-gyártó nemrég jelentette be legújabb, New Vision célkitűzéseit, amelynek jelszava a "Törekvésünk - a vártnál jobban megfelelni az igényeknek."

"Figyelembe véve a társadalmi és az üzleti környezetben lezajlott óriási változásokat, a New Vision célkitűzéseket a Nikon identitása, a fény játékának folyamatos tanulmányozása és a vállalat rendületlen filozófiája mentén fogalmaztuk meg..." - áll egy május 10.-i sajtótájékoztatóban. A gyártó által büszkén hangoztatott "megbízhatóság és kreativitás" áll a célkitűzések középpontjában. Ezt igyekszik hirdetni a vállalat logója is: a sárga háttér a szenvedély jelképezi, míg a fekete vastagított betűvel szedett Nikon a megbízhatóságot, a fokozott minőséget reprezentálja - olvashatjuk a sajtókiadványban.

Ha a Nikon számításai beválnak, akkor a következő költségvetési évben 12%-kal fogja növelni bevételeit, és kis híján félszáz milliárd yen profitot könyvelhet el.
Kulcsszavak: Nikon +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36