Megalakult az IVSZ új Tanácsadói Testülete

Még erősebb szakmai képviselet

forrás Prim Online, 2007. július 17. 16:43

A jövőben Tanácsadói Testület segíti az Informatikai Vállalkozások Szövetségének munkáját. A testületben 22 kiemelkedő cégvezető vesz részt, akiket az idén májusban megválasztott új elnökség kért fel. A testület feladata, hogy segítse az elnökség és egyben a szövetség munkáját, párbeszédet folytasson a kormányzattal az IKT iparág aktuális trendjeiről, és szakmai tanácsaival járuljon hozzá az IVSZ tevékenységéhez. A Tanácsadói Testület az IKT szektor még szélesebb képviseletét, hatékonyabb és erőteljesebb véleményformálását,  valamint konkrét cselekvési tervek kidolgozását kívánja támogatni.

2007. július 10-én első alkalommal ült össze az IVSZ Tanácsadói Testülete, amelybe a magyar IKT szektor 22 olyan prominens vállalkozója, illetve cégvezetője kapott meghívást, akik véleménye kiemelten fontos az IVSZ számára. A Testület életrehívásának kiemelt célja, hogy még intenzívebbé váljon a Szövetség és a kormány közötti folyamatos párbeszéd. Így a jövőben a Szövetség tagjait és az iparág jövőjét érintő kérdésekben a Testület is képviseli az IVSZ érdekeit és álláspontját az egyeztetések során. „Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének célja, hogy az újonnan felállt Tanácsadó Testület is a tagság kormányzati szintű képviseletét erősítse, illetve aktuális piaci trendekről tájékoztassa a kormányzatot, így biztosítva azt, hogy az IKT szektort érintő döntéseket a legszélesebb körű egyeztetés előzze meg.” - mondta Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke. Az első ülés témája - az IKT szektor jövőjét leginkább befolyásoló szakterületek közül válogatva - a pályázati források, a klaszterek*, az informatikai szakképzés és a felsőoktatás problematikájának átvizsgálása volt. A találkozón Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos (NFÜ), Dr. Péceli Gábor dékán (BME, Villamosmérnöki és Informatikai Kar) és Dr. Székely Judit foglalkoztatási és képzési szakállamtitkár (SZMM) tartott vitaindító előadást a Testület és a szövetség elnökségének számára.

A Testület a 2007. évi közgyűlés szervezeti reformjának köszönhetően jött létre, ahol megfogalmazták az "executive" tanácsadói testület felállításának szükségességét. A Tanácsadó Testület tagjai társadalmi szerepvállalásként végzik munkájukat az IVSZ számára, s évente 3-4 alkalommal ülnek össze, hogy a Szövetség elnökségével közösen vitassák meg az IKT szektort érintő kulcsfontosságú kérdéseket. Mandátumuk egy évre szól.

Az IVSZ Tanácsadó Testület Tagjai:

 

Kulcsszavak: IVSZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55