Check Point titkosítási technológia egyes Nokia mobilokon

Kovács Attila, 2007. augusztus 13. 11:08

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette a Pointsec Mobile 3.1.3 S60 Edition-t, a  mobil eszközökhöz kifejlesztett biztonsági megoldásának újabb verzióját.

Az új változatú szoftver  a gyártó szerint kiemelkedő adatvédelmet és hozzáférés-szabályozást biztosít a Nokia E90 Communicator használóinak. Ugyanakkor a Pointsec Mobile S60 támogatja az S60 platformon alapuló Nokia E sorozat üzleti telefonjait, valamint a Nokia N sorozat multimédiás eszközeit is. A Pointsec Mobile titkosítja és visszafejti az adatokat az S60 eszközökön, miközben csökkenti a CPU terhelését és növeli az akkumulátor élettartamát.

A Pointsec Mobile megoldások automatikusan titkosítják, illetve visszafejtik az érzékeny adatokat, a felhasználó közreműködése nélkül. A megoldás megfelel az Open Mobile Alliance (OMA – a mobil alkalmazások szabványosítási központja) paramétereinek, és támogatja a Nokia Intellisync OMA eszközmenedzsmentet is. Mindezeken túl a Check Point biztosítja valamennyi Pointsec által védett berendezés – legyen akár telefon, laptop, vagy asztali gép – központi felügyeletéhez szükséges eszközöket.

A szoftver alkalmas a telefonban tárolt összes adat, így az SMS-ek, e-mailek, a naptár, az eszközön tárolt Microsoft Word vagy PowerPoint dokumentumok, valamint a memóriakártya adatainak titkosítására is.

A Check Point a titkosítási megoldások széles körét nyújtja. Támogatja a Windows-alapú laptokokat és asztali gépeket, a Linux-alapú rendszereket, a mobil adathordozókat, valamint az összes Microsoft, Symbian és Palm operációs rendszereken alapuló, közkedvelt, vezeték nélküli kézi eszközöket. A Pointsec termékek a legszélesebb körben és leggyorsabban alkalmazható adatvédelmi megoldások – több és magasabb szintű iparági szabványnak felelnek meg és a platformok szélesebb körét támogatják, mint a versenytársak hasonló termékei.

Kulcsszavak: Check Point security Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14