Minisztériumi döntés a Romtelecomról és a Román Postáról

forrás Prim Online, 2007. szeptember 8. 08:45

Elkészült a Romtelecom RT-ről, a Román Postáról és az Országos Rádiókommunikációs Társaságról összeállított értékelés. A minisztériumi munkacsoport által hozott döntések illeszkednek a kormányprogramhoz – jelentette ki Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter.

A tárcavezető már korábban is találkozott a Romtelecom RT vezetőivel, akikkel megállapodott, hogy szükség van a vállalat gazdasági konszolidációjára ahhoz, hogy a tőzsdei bejegyzés optimális körülmények között történhessen. A Román Posta átszervezési tanácsadója által készített értékelés elemzését követően, a Távközlési és Informatikai Minsztérium a kormány elé terjeszti az átszervezési stratégiát. Ennek célja, hogy növeljék a Román Posta működésének hatékonyságát még a magánosítás előtt. Winkler Gyula miniszter ugyanakkor felhatalmazta az Országos Rádiókommunikációs Társaság vezetőtanácsában jelenlevő minisztériumi küldötteket, hogy fogadják el a vállalat átszervezésére vonatkozó programot.

Ingyenes internet-hozzáférés Brassóban is


Kolozsvár után Brassóban is új, vezeték nélküli internet-elérési szolgáltatást biztosít a lakosság számára a Távközlési és Informatikai Minisztérium. A két köztéri „HotSpot”-ot Constantin Teodorescu államtitkár jelenlétében indították el hivatalosan. Brassóban, a közigazgatási központban és a történelmi városközpontban. A felhasználók ezentúl hordozható vagy kézi számítógépükkel bármikor elérhetik a világhálót, anélkül, hogy bármilyen vezetékre kellene csatlakozniuk.

 

Forrás: RMDSZ hírlevél

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50