Bosznia-Hercegovinában kapott megbízást az AAM

forrás Prim Online, 2007. szeptember 17. 12:49

A polgári légi közlekedés intézményrendszere európai uniós normák szerinti átalakításának támogatására kaptak megbízást Bosznia-Hercegovinában az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. és konzorciális partnerei. Az Európai Unió által finanszírozott, közel 500 ezer euró értékű projekt hozzájárul a hatékony, zavartalan és biztonságos utas- és áruforgalom megteremtéséhez az Unió tagállamai és Bosznia-Hercegovina között.

Bosznia-Hercegovina polgári légi forgalmának operatív irányítását eddig Szerbia és Horvátország látta el, de az uniós csatlakozás szigorú feltételrendszerének való megfelelés részeként a dél-kelet-európai államnak saját, az európai tagállamokra jellemző jogi és szervezeti hátteret kell kialakítania. A 482 000 euró összértékű, Európai Unió által finanszírozott projektre 2006 júliusában írtak ki nemzetközi tendert, melyen az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. (AAM) és konzorciális partnerei - a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. és a Nemzeti Közlekedési Hatóság - nyertek. A konzorcium 2007 februárjában megkezdte a projektet Bosznia-Hercegovinában.

„Feladatorientált megközelítésben alapvetően intézmény-átszervezési tanácsadásról van szó, melynek részeként a polgári légiforgalmi irányításra vonatkozó törvényi szabályozás átalakítását is támogatjuk” – mondta Muszka Imre, az AAM vezető tanácsadója. Az újonnan kialakított, illetve a módosított jogszabályok adják meg a légiforgalmi irányításban nemzetközi szinten bevált szervezeti struktúrák működési kereteit, melyeknél tisztán szétválnak a szabályozói és szolgáltatói funkciók.

Az AAM által létrehozott konzorciumban a légiforgalmi irányítás szolgáltatói és jogi hátterének szakmai támogatását a HungaroControl szakértője adja, míg a szabályozói és hatósági feladatokkal kapcsolatos ismereteket a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai biztosítják. „Egyre intenzívebbé váló külföldi jelenlétünknek köszönhetően az elmúlt fél év során 20 új munkatársat vettünk fel, így az AAM jelen pillanatban már 159 tanácsadót foglalkoztat, munkatársaink 10 százaléka pedig már kizárólag külföldi projektekben vesz részt” – hangsúlyozta Lengyel Csaba, az AAM üzletfejlesztési igazgatója. A projekt várhatóan 2008 februárjában fejeződik be.

Kapcsolódó webcím: www.aam.hu

Kulcsszavak: AAM +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14