Egységes adatvédelmi standardot szorgalmaz a Google

Genda Csongor Zoltán, 2007. szeptember 17. 19:12

Az adatvédelmi praktikái miatt már számtalan alkalommal kritizált Google most a jó fiú szerepében akar tetszelegni, és komolyabb adatvédelmi szabályok bevezetését indítványozza globális viszonylatban.

Peter Fleischer, a Google egyik vezető menedzsere felszólalt az adatbiztonság mellett a hétvégén Strassburgban megrendezett UNESCO-konferencián, és kifejtette vállalata azon álláspontját, miszerint égető szükség volna egy egységes, az internetezők magánszféráját kellőképpen védő szabályzat életbe léptetésére. Fleischer kijelentette, elfogadhatatlan az, hogy a világ országainak háromnegyede egyáltalán nem rendelkezik adatvédelmi vonatkozású törvényekkel, és elmondta, hogy az Európában érvényes szabályok is már elavultnak számítanak, mert azok egy olyan korban születtek , amikor az internet még csak gyerekcipőben járt. A Google-menedzser szerint egy a mai állapotok tükrében megfogalmazott általános standard számos előnnyel járna, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy a nemzetközi szinten működő nagy internetes cégek könnyebben tudnának alkalmazkodni egy egységes irányelvhez.
A fentebbi kijelentések mindenesetre érdekesnek tűnnek egy olyan vállalat munkatársának a szájából, amelyiket az adatvédelem ellensége jelzővel bélyegezte meg a Privacy International nevű társaság.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50