Új vezérigazgató a T-Kábel Magyarország Kft. élén

forrás Prim Online, 2007. szeptember 17. 17:49

Lipp István (57) tölti be szeptember 16-ától a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatói posztját.

Lipp István a Novoszibirszk Híradástechnikai Egyetemen diplomázott, mérnök-közgazdászként, később a Purdue Egyetemen (USA) MSM (Master of Science in Management), illetve a Tilburg Egyetemen (Hollandia) szerzett MBA diplomákat.
32 éves munkaviszonyából telekommunikációs területen 28 év vezetői tapasztalatot szerezett, amely időszak szorosan kötődik a Magyar Posta és a Magyar Telekom fejlődéséhez.
A ’90-es években az akkori Matávnál a lakossági piac marketing, értékesítési és ügyfélszolgálati feladatait összefogó szervezet igazgatója volt.
1999-2001-ig a Magyar Posta vezérigazgató-helyettese, 2001-2003-ig a Matáv egyik leányvállalatának, az EPT-nek a vezérigazgatója, majd 2003-2007-ig a BCN RH (korábbi nevén MatávCom) vezérigazgatója volt.
Ez utóbbi két vállalatnál fő feladata volt a profiltisztítás, az új üzleti modell kialakítása és megvalósítása, a fenntartható fejlődés pályájára állítása.

Lipp István fő célja, hogy a T-Kábelt továbbra is zavartalan és kiegyensúlyozott gazdálkodás jellemezze és, hogy a fejlődésre képes vállalat mindenki számára értéket jelentő és értéket teremtő vállalat maradjon.
Vezérigazgatóként olyan csapatmunkára törekszik, ahol az ügyfelek megelégedése viszi előre a Társaságot. A folyamatosan változó piaci igényeknek megfelelően továbbra is úgy szeretné alakítani a T-Kábel kínálatát - a műszaki rendszerek továbbfejlesztésének segítségével -, hogy kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtson Ügyfelei számára.
A folyamatos fejlődés és megújulás képviselője, így komoly szakmai kihívásként tekint a digitális átállás magyarországi elterjesztésére.
Bár a T-Kábel fokozódó versenypiaci helyzetben tevékenykedik, fontosnak tartja, hogy a közös érdekek mentén üzleti szövetségek jöjjenek létre, ezért a verseny közepette is partnerségre törekszik a piaci szereplőkkel.
Hazai és nemzetközi tapasztalatait felhasználva ügyfélbarát vezetéspolitikát folytat.

Kulcsszavak: T-Kábel CIO

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55