Sikeres negyedévet zárt a Red Hat

forrás Prim Online, 2007. szeptember 27. 07:29

A Red Hat bejelentette a 2007. augusztus 31-én lezárult, második negyedévének pénzügyi eredményeit. A Red Hat jelenlegi teljes pénzügyi éve 2008. február 29-én ér véget.

A pénzügyi negyedév teljes nettó árbevétele 127,3 millió dollár volt, ami 28 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi, azonos negyedévhez és 7 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest. Az előfizetésekből származó nettó árbevétel 109,2 millió dollár volt, vagyis 29 százalékkal nőtt az előző év azonos negyedévéhez és 6 százalékkal az előző negyedévhez képest.

A negyedév nettó nyeresége 18,2 millió dollár (ez előző negyedévben 16,2 millió dollár, az előző év azonos negyedévében pedig 11 millió dollár), vagyis kibocsátott részvényenként 0,09 dollár volt (az előző negyedévben 0,08 dollár, az előző év azonos negyedévében pedig 0,05 dollár). A negyedév nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint korrigált adózott eredménye 36,9 millió dollár volt (az előző negyedévben 33,7 millió dollár, az egy évvel ezelőtti azonos negyedévben pedig 24,5 millió dollár), vagy kibocsátott részvényenként 0,17 dollár (az előző negyedévben 0,16 dollár, az egy évvel ezelőtti azonos negyedévben pedig 0,12 dollár) a részvény kompenzáció és adóterhek levonása után.

A nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint korrigált működési cash flow 63,7 millió dollár volt az elmúlt negyedévben, ami az előző év azonos negyedévéhez képest 43 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 22 százalékos növekedést jelent. A készpénz, a készpénz egyenértékesek és a befektetések 2007. augusztus 31-én 1,3 milliárd dollárt tettek ki. A negyedév végén a Red Hat elhatárolt bevételeket is tartalmazó nettó árbevétele 377 millió dollár volt, ami 33 százalékos növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez, illetve 4 százalékot az előző negyedévhez képest.

A negyedév legfontosabb eseményei:


A Red Hat továbbra is az iparág vezető ekorendszerének építésén dolgozik, amit jól példáz az, hogy a Red Hat Enterprise Linux ebben a negyedévben a mérföldkövet jelentő 3000 alkalmazás minősítését is elérte.

Azután, hogy a Red Hat három egymás követő évben az első helyezett lett a vállalati szoftverek értékessége alapján a CIO Insight felmérésében, a Nikkei Market Access felmérése alapján is a Red Hat lett Japán elsőszámú olyan technológia gyártója, mellyel az ügyfelek a jövőben üzletet kívánnak kötni.
A Red Hat megjelentette a Red Hat Developer Studio béta verzióját, ami a nyílt forráskódú fejlesztői eszközök és futási környezet integrált, Eclipse alapú készlete.

A Red Hat megjelentette a JBoss Enterprise Application Platform 4.2 verzióját, ami egy vállalati felhasználásra kész platform, mely a régebbi alkalmazások migrációját biztosítja nyílt forráskódú architektúrára.(Forrás: ULX Enterprise Open Source Weekly hírlevél)

Kulcsszavak: +céginfo Red Hat

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55