Nokia Siemens Networks bemutatkozás Budapesten

Kovács Attila, 2007. szeptember 27. 14:19

"Életre kelteni a hálózatokat" mottóval, roadshow keretében, ma a budapesti Infoparkban mutatkozott be a 2007 áprilisában létrejött Nokia Siemens Networks (NSN) vállalat.

Gézárt József, a magyarországi szolgáltatásokért felelős igazgató a piaci elképzelésekről, Ésik Róbert pedig a technikai, technológiai kínálatról szólt. A magyarországi vállalat és tevékenység a vállalat 10 országból álló közép-kelet-európai szubrégió részeként jelentkezik. A Nokia Magyarország és a Siemens munkatársaiból mintegy nyolcszáz fő került átcsoportosítással a NSN-hez, amely jelenleg még két helyen (Budapest Gizella út, illetve Köztelek utca) működik, ám még idén, az év vége előtt egy külön központi telephelyet alakítanak ki. Jogilag 2008-ban jön majd létre a NSN magyarországi vállalata. A cél itthon, hogy az operátori szolgáltatásokban, vezeték nélküli és vezetékes hálózatok terén a NSN vezető pozíciót vívjon ki magának a hazai távközlési szolgáltatóknál - mondta Gézárt József. Az itteni sajtókapcsolatokat a Nokiától és a Siemenstől eltérő, külön pr ügynökségre bízza az NSN.

Ésik Róbert a roadshow alkamából kiállított, bemutatott alkalmazásokat ismertette, közöttük a HSPA internetelérést, WiMAX-ot, ügyfél VoIP CS-t, hálózatok közötti kapcsolatokat IMS-sel, peer-to-peer hálózati forgalomellenőrzést (Flexi ISN), nagyvállalati VoIP alkalmazást (IP Centrex), rugalmas IP hálózati alkalmazásokat. A szakember hangsúlyozta, az NSN hazánkban is szeretné elősegíteni a fix-mobil konvergenciát.

További információ:
jozsef.gezart@nsn.com
robert.esik@nsn.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50