A T-Systems részt venne a magyar útdíjbeszedési rendszer kiépítésében

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 2. 08:46

A Deutsche Telekomhoz tartozó T-Systems informatikai cég részt akar venni Magyarországon és Szlovákiában az útdíjbeszedési rendszer koncessziójára kiírandó pályázaton - írta hétfői számában a Die Welt az információforrás említése nélkül.

A lap beszámolója szerint a két országban 2008 elején fogják kiválasztani a nyertes pályázatot. A T-Systems helyi cégekkel közösen akar indulni az általa kifejlesztett Toll Collect műholdas ellenőrzési rendszerrel.

A Die Welt becslése szerint Szlovákiában évi 150 millió euró bevétel származik az útdíjakból, Magyarországra vonatkozóan nem közölt adatot a lap.

A T-Systems - amely a Toll Collect rendszert a DaimlerChrysler és a francia Kofiroute céggel közösen dolgozta ki - jó lehetőségeket lát a rendszer exportjára Kínában, Indiában, Ausztráliában.

Magyarországon a T-Systems Hungary Kft. 100 százaléka a Magyar Telekom (MT) tulajdonába került augusztus végén, miután a távközlési társaság megszerezte az informatikai vállalat maradék 49 százalékát. A kft. addig a Magyar Telekom és a Deutsche Telekom érdekeltségébe tartozó T-Systems Enterprise Services GmbH közös tulajdonában volt.

Kulcsszavak: T-Systems +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50