A Novell a felhasználó- és jogosultságkezelés egyik vezető vállalata

forrás Prim Online, 2007. október 3. 16:15

A Gartner független piacelemző cég a 2007. második félévére vonatkozó, felhasználó- és jogosultságkezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentésében a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette.

A jelentésben a Gartner kiemelte, hogy a felhasználó- és jogosultságkezelés egy informatikai projekt mellett fontos részét képezi az üzleti stratégiának is, széleskörű hatása lehet a szervezetre, ezért a bevezetése átfogóbb kommunikációt igényel a szervezeten belül. Ma már ez az egyik legfontosabb tényező a már meglévő felhasználói jogosultság-kezelési projektekben is, amelynek figyelmen kívül hagyása gyakran okozza a projektek kudarcát. Azok a vállalatok válhatnak a felhasználói jogosultság-kezelés területének vezető szállítóivá, akik felismerik, és hatékonyan kezelik az ügyfelek ezirányú igényeit. Ez fontos tényező a piaci részesedés és a bevétel szempontjából egyaránt. A Novell jogosultság-kezelési megoldásával, a Novell Identity Managerrel az ügyfelek a bevezetési és felügyeleti költségek csökkentése mellett leegyszerűsíthetik az összetett erőforrás-kiosztást. A felhasználói szerepkörök biztonságos kezelésével pedig biztosíthatják az iparági szabályozásoknak való folyamatos megfelelést.

Az Earl Perkins és Roberta J. Witty által összeállított tanulmány számos szempontból vizsgálja és osztályozza a szállítókat, majd az eredményeknek megfelelően helyezi el a mátrix megfelelő negyedeibe. Ez alapján a vállalatok lehetnek vezetők (Leaders), követők (Challengers), látnokok (Visionaries) és résjátékosok (Niche Players). A Gartner „Magic Quadrant for User Provisioning, 2H07” elemzésében a piaci szereplőket elképzeléseik teljessége, illetve azokkal kapcsolatos megvalósítási képességük alapján értékelte, majd az eredményeiknek megfelelően osztályozta őket. A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek ismerik a piaci viszonyokat, jelenleg jól teljesítenek, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat ezen a területen.

A termék legújabb verziója, a Novell Identity Manager 3.5 magas szintű integrációt biztosít a Novell hitelesítési, egypontos bejelentkezési és a biztonsági szempontból kritikus eseményeket figyelő megoldásaival. Az Identity Manager 3.5 rugalmas eszközöket biztosít – többek között fejlett vizuális modellezést, a munkafolyamatok tervezését és önkiszolgálási megoldásokat –, a felhasználói információk különböző rendszerekbe történő beviteléből, frissítéséből, illetve törléséből eredő rendszer-felügyeleti terhelés csökkentésére.

Kulcsszavak: Novell +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14